I foråret gik vi til kommunalvalg på mere demokrati i hele landet. Nu er vores mål om at bygdebestyrelserne får mere indflydelse i kommunernes arbejde nu ved at blive realiseret. Det samme gælder de mindre byer uden central administration i deres by og får mulighed for at få hørt deres egen stemme. 

Grønland er vidstrakt og langt mellem byer og bygder. Det kan være problematisk at få indflydelse i de mindre steder uden central administration, samt i bygderne er der langt vej til demokrati og for at blive hørt. 

Mere indflydelse til de mindre steder er vores mål i længere tid fra Inuit Ataqatigiit, som også var ét af vores mærkesager i kommunalvalget i foråret. I en kort periode siden valget er nu allerede kommet på dagsordenen i Inatsisartut og til vores store glæde nu er ved at blive realiseret med Inatsisartuts opbakning. 

Det viser også at kommunerne i samarbejde med Naalakkersuisut med samme mål hurtigt og effektivt i en kort periode kan arbejde for vigtige sager som dette og blive realiseret. 

 

Villy Olsvig

Inuit Ataqatigiit

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0