Det seneste dages tumultariske begivenheder indenfor den politiske scene er ikke godt for samfundet og er yderst bekymrende.
Inatsisartut har ikke holdt et ordinært møde i snart et helt år. Der er en masse arbejde der venter på, at blive taget hånd om, men en uklar politisk linje bundet fra dårlig ledelse og kordinering har sendt os, Inatsisartut og ikke mindst hele samfundet til en uvis fremtid. I disse dage er alt nærmest gået i stå.

Inatsisartut skal holde efterårssamling allerede om 15 dage og den øverst ansvarlige, Formanden for Naalakkersuisut har først inviteret til politiske forhandlinger 1 uge før samlingen starter. Imens står alt politisk arbejde stille, for man ved ikke om man skal tage Naalakkersuisut seriøst i det daglige politiske arbejde, når man nu ved, at der enten kommer en helt ny koalition eller et valg lige om lidt.

I Inuit Ataqatigiit vil vi ellers meget gerne arbejde, der er ellers så mange vigtige emner på dagsordenen, der kræver at blive behandlet nu. Dog har den ustabile situation hos Naalakkersuisut taget samfundet, som gidsler og det ser ikke ud til, at Formanden for Naalakkersuisut har indset, at vi er i en uholdbar situation. Når det ledende parti er splittet, så er det uhyre vanskelligt at forhandle de nødvendige kompromisser på plads.

Det er på tide, at der kommer stabilitet i landet. Lad os starte det reelle politiske arbejde. Vi vil og har masser af overskud til, at tage hånd om vores udfordringer for samfundet venter. Hvis man ikke kan gøre bugt med alt den politiske magtkamp og uro hos koalitionen må der andre boller på suppen.

Gruppeformand
Múte Bourup Egede