Loven gælder for alle – også for Formanden for Naalakkersuisut

Det er iorden at hjælpe en fisker, men det skal ikke foregå ulovligt.

Det med at Formanden for Naalakkersuisut har været med til at træffe en beslutning som gavner sine egne økonomiske interesser, er ifølge loven ulovlig. Hvis andre personer havde gjort det samme, så ville man også vurdere handlingen som værende ulovlig. Formanden for Naalakkersuisut kan ikke handle uden om loven. Nej, det er ulovligt for alle. Det er ulovligt for os alle. Når Formanden for Naalakkersuisut accepterer at der begås ulovligheder, kan forstås på den måde, at man ligeledes kan acceptere at andre begår ulovligheder; derfor er det uacceptabelt. 

Lad mig som politisk ordfører for Inuit Ataqatigiit understrege, at vi under ingen omstændigheder kan acceptere Formanden for Naalakkersuisuts handling. Vi accepterer ikke at man sætter sig selv foran befolkningen. Det er uacceptabelt at han forhindrer mange fiskere og dermed mange familier i kysten på deres gode muligheder for øget indtjening på stenbiderrogn. Det er i orden at kritisere sådanne forhold frem for at tie dem ihjel. Naalakkersuisut har ansvaret for, at lovene bliver overholdt af alle borgere og virksomheder. Naalakkersuisut skal selv overholde loven. Længere er den ikke.

Inuit Ataqatigiit har intet at skamme sig over. Når en person bliver valgt ind, bliver personen ikke adelig – personen skal varetage samfundets interesser.

Siumut, hvad mener i om sagen? Demokrater; hvad mener i om disse forhold som vi nu op-lever? Vi er lige for loven. Det skal ikke være sådan at vi kan begå alverdens ulovligheder når vi bliver valgt. I bliver altså nødt til at tage stilling til spørgsmålet. Lad os benytte den magt som borgerne har overdraget til os med stor ydmyghed. Kære koalition, idet i er lovgivere, så tillad mig at stille jer dette spørgsmål: Vil i kræve at love bliver overholdt?

Inuit Ataqatigiit Politisk Ordfører

Aqqaluaq B. Egede

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0