Servicekontrakten på vort kyststrakte hav- og lufttrafik skal rettes snarest muligt. Partiet Siumut samt andre partier opfordres hermed at fremsætte en tillægsbevilling på 15 mio. k for at sikre to S-61 helikoptere kan bruges til passagerbeflyvning.

Man har ikke politisk arbejdet med alternative til den nuværende trafikstruktur. Men der er behov for forbedringer til vort nuværende system. Vi skal fra samtlige partier til at lytte mere til befolkningen krav om forbedringer. Nu skal der ske politiske beslutninger. Jeg mener at der skal ske forbedringer i den falleret servicekontrakt ved at indsætte to S-61 helikoptere i passagerbeflyvningen.

Hvis man som Inatsisartutmedlem i en af koalitionspartierne er imod servicekontrakten skal man til at kræve handling nu, end blot at tale om det og kritisere kontrakten bag lukkede døre – Det er Inuit Ataqatigiits klare opfordring. Vi ønsker at deltage i forbedringerne på området. Finansloven er stadig “åben”, hvis vi evner t udnytte mulighederne helt rigtig kan vi med en finansiering på 15 mio.kr. sikre i islægningsregionerne.

Inuit Ataqatigiit har gentagende gange hørt den største parti Siumut kræve rettelser af servicekontrakten for trafikområdet. Vi er enige med partiets krav, lad os rette forholdene og bevilge tillægsmidler dertil.

Det er på tide at realisere mange af vor medborgeres krav om forbedringer på trafikområdet. Der skal fokus på de dårlige trafikale forhold vor medborgere er udsat for. Jeg håber derfor at man begynder at se på de allerede S-61 som reelle alternative muligheder for at styrke den stærkt kritiseret trafikale forhold der eksisterer idag. Der skal handling på politisk niveau. vi skal tage ansvaret og handle på det. Det er nu vi skal handle.

Inuit Ataqatigiit foreslår fælles løsninger på tværs af partierne, til gavn for borgene.

Inuit Ataqatigiit
Politisk næstfomand
Aqqaluaq B. Egede