Lad ansvaret blive i kommunen

Kommunerne udfører arbejdet efter bedst evne og ikke mindst ud fra de medarbejdere de har. Man mangler varme hænder.

Hvis ansvaret for det sociale område flyttes til departementet, vil det blot udløse mere administration i departementet og vil ikke gavne dem der akut har brug for hjælp i dag, den vil tværtimod medføre forsinkelse.

Inuit Ataqatigiit ønsker at opfordre til, at Naalakkersuisut og kommunerne straks indleder dialog og derigennem udarbejde en langsigtet plan. Der skal man i tæt samarbejde med kommunerne udarbejde en strategi, således at man foretager en udredning om hvilket hjælp man ønsker fra Danmark og i hvilke omfang. Formanden for Naalakkersuisut har udråbt dette år som børnenes år og dette skal udelukkende ikke være et ord, men der skal en handling bag.

Ligeledes skal vi udnytte mulighederne inden for misbrugsbehandling, idet disse allerede besidder store erfaringer.

Ikke mindst vores forskellige behandlere/terapeuter inden for det psykiatriske område, uanset om de er fra kommuner eller selvstændige, skal benyttes og inddrages i et koordineret indsats.

Kommunerne har allerede overblik over hvilke sager der er og hvor disse sager fysisk er, og hvis der skal opnås gode resultater kan man gennem en central koordineringsindsats opnå de bedste resultater.

Stine Egede, Aqqa Samuelsen og Mikivsuk Thomassen Inuit Ataqatigiit – Medlemmer af Familie og Sundhedsudvalget