Koncetrer jer om renovering af boliger

I disse dage diskuterer man byggeri af 25 boliger til medlemmer af Inatsisartut. Vi fra Inuusuttut Ataqatigiit mener ikke, at tiden er til dette byggeri. Den måde vores politikere arbejder på må stoppe. Vi mener, at de må stoppe med at arbejde for sig selv.


Igennem mange år har vi gang på gang hørt at kollegierne er nedslidte og at der massiv mangel på kollegier. Det kan ikke accepteres, at man lader som om problemet ikke er eksisterende og at man hele tiden udsætter. Nu er det nok med, at man lader som om problemet ikke eksisterer og at man ikke er lydhør om problemet.

Vi hører gang på gang myndigheders udmelding om, at flere skal have en uddannelse. De råber op om, at de unge skal tage en uddannelse, men de har ingen boliger til dem. Hvis flere skal tage en uddannelse skal vi sørge for, at de har en bolig, hvor de kan føle sig trygge.

Nuværende kollegier. der i al hast er blevet bygget af tilkaldt arbejdskraft, er nu efter fem år angrebet af skimmelsvamp og er i meget dårlig stand. Det vil langsigtet blive meget dyrt for Grønland, hvis disse tilstande ikke ændres.

Derfor må man findes løsninger på disse problemer. Langsigtet må man tilstandsvurdere kollegierne i uddannelsesbyerne/-bygderne og bygge kollegier, der er tilpasset forholdene i her i landet.

Der er mange, der stopper deres uddannelse grundet manglen på boliger og de bliver ikke hjulpet af myndighederne. Derfor mener vi i Inuusuttut Ataqatigiit ikke, at tiden er inde til at bygge 25 boliger til politikerne.

For vi må langsigtet prioritere samfundets fremtid, ungdommen.Med venlig hilsen

På vegne af Inuusuttut Ataqatigiit

Niviaaluk Lund

53 08 04