Af: Mimi Karlsen, gruppeformand for Inatsisartut

Inuit Ataqatigiit:  Vi inviterer til, at alle partierne skal samarbejde for at bekæmpe hjemløsheden

Grønland skal være et sted hvor der ikke findes hjemløse!

I perioden 2016-2019 har jeg fremført følgende forslag, som enten ikke er realiseret eller har fået afslag fra Naalakkersuisut:

 “Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut til EM2017 pålægges at fremlægge et forslag indeholdende en finansieringsmodel som skal sikre opførsel, i samarbejde med kommunerne, af 100 midlertidige boliger til hjemløse fordelt i hele landet.”

Og tilligere har jeg sammen med det relevante udvalg givet Naalakkersuisut følgende opgave:

“Forslag til Inatsisartutbeslutning om at pålægge Naalakkersuisut, at afdække hjemløshedsområdet til EM 2020 med henblik på at give et generelt grundlag for kommunerne til at kunne lave sociale handleplaner, der tager højde for lokale udfordringer.”

Men de hjemløse forbliver hjemløse.

Nu inviterer vi alle partierne til et samarbejde for at komme hjemløsheden til livs. Inuit Ataqatigiit har hermed afsendt et brev til alle partierne og rakt hånden ud til et samarbejde omkring dette problem. Vi mener, at vi i samarbejde må fjerne de forhindringer der måtte være lovgivningsmæssigt.

Jeg inviteter jer, at vi sammen må skabe forskelligartede boliger til disse. Jeg inviterer også til, at  finde midlerne til bekæmpelse af hjemlødshed.

Lad os nu samarbejde på tværs af partierne og eliminere hjemløsheden.

De hjemløse har de samme rettigheder som alle andre borgere: at have et hjem, og os, alle partierne, er forpligtigede til at arbejde for dette.

Med ønske om et samarbejde,

Mimi Karlsen

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0