Inuit Ataqatigiit kan i dag fejre 40 års dagen for den stiftende landsmøde som lands-dækkende organisation d. 21. november i 1978.

Dagen i dag for 40 år siden påtog en gruppe unge sig for at ville kæmpe for anekendelse som folk og folkeslag. Disse unge deklarerede deres klare stemme med mod, klar samfundsforstå-else og solidaritet. Deres klare stemme blev udbredt ikke alene om hvad man ønskede for lan-dets udvikling, men budskabet om hvordan Grønland som en del af det internationale samfund bør indrettes

Dertil siger IAs organisatoriske næstformand Múte B. Egede:

”For netop 40 år siden tog vores forældres generation kampen op for at rette op på det sam-fund vi i dag nyder stort glæde af, for vores generation har kampen et stort betydning og giver os den dag i dag stort styrke. Med hjælp af vort partis utrættelig kamp er det grønlandske folk i dag et anerkendt folk under det international samfund, og det er med en respekt og forståel-se, at partiet i dag arbejder med en seriøsitet og respekt for det arv der er blevet givet os.”

Initiativtageren og partiets første formand Aqqaluk Lynge siger i anledning af jubilæet, at:

“Det er med stolthed, at jeg kan se tilbage og se at partiet vi har etableret i vor ungdom unge har et stærkt fundament i dag. Jeg ønsker at takke alle der har kæmpet sammen med os gen-nem tiderne.”

Aqqaluk Lynge siger afslutningsvis:

”Jeg kan konstatere, at det parti vi skabte i vores ungdom har samme appel til ungdommen i dag, fordi partiet har evnen til fornyelse, uden at svigte dets grundlæggende ideer. Inuit Ataqatigiit er på denne baggrund godt rustet til at møde fremtidens udfordringer.”

På vegne af organisationen, ønsker organisatorisk næstformand Múte Bourup Egede tillykke til alle IA-erne i dagens anledning, og meddeler at jubilæet vil blive fejret d. 1. december i Nuuk i forbindelse med landsmødet.

På vegne af Inuit Ataqatigiit

Aqqaluk Lynge og Múte Bourup Egede