Hvilken af de to medlemmer af Naalakkersuisut taler sandt?

Politisk Ordfører: Aqqaluaq B. Egede

Inatsisartut har som lovgivere besluttet, at man i Qasigiannguit og i Nuuk skal både projektere og anlægge vandkraftværker. Naalakkersuisoq for Erhverv, Energi, Forskning og Arbejdsmarked Jess Svane har haft en udmelding om, at man til efteråret vil fremsætte en finansieringsplan for anlæggelsen af vandkraftværkerne.

Vi er bekendte med, at Naalakkersuisoq for Finanser og Råstoffer Vittus Qujaukitsoq indtil flere gange har understreget, at vandkraftprojekterne ved Qasigiannguit og Nuuk vil blive ramt af den nuværende økonomiske situation. Lad det samlede Naalakkersuisut melde ud om hvad de har besluttet. Hvem af de to medlemmer af Naalakkersuisut taler sandt? Der skal en klar udmelding, fordi der er kommet divergerende udmeldinger til samfundet.

Enhver medlem af Naalakkersuisut som får en vildfaren opfattelse om, at vedkommende kan ændre Inatsisartutbeslutninger, må have misforstået sit ansvar. Hvis man skal tage udgangspunkt i Naalakkersuisoq for Finansers udtalelser om vandkraftprojekterne, så må Naalakkersuisut have frataget ansvaret fra Inatsisartut og begyndt at arbejde uden mandat. Naalakkersuisut må fremkomme med en klar udmelding om, hvorvidt Naalakkersuisut har truffet en beslutning om at indstille vandkraftprojekterne ved Qasigiannguit og Nuuk. Man kan ikke udføre sit hverv uden om Inatsisartut. Hvem i de to nævnte Naalakkersuisut taler sandt?

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0