Glem ikke folkets indre liv

I disse år har der fra politikernes side været meget fokus på folks ydre materielle goder, hvorimod folks sociale og indre livskvalitet har været i mindre fokus.

I disse år har der været meget fokus på politikernes finansiering af folkets ydre materielle goder, hvor det er tydeligt, at folkets sociale indre livskvalitet er begyndt at blive sat i baggrunden. Med fremsynede øjne, er det bekymrende, at man nedprioriterer folks indre livskvalitet, ikke mindst nedpioritering af de mennesker som har behov for omsorg.

Set på vore dages politiske virkelighed er der for store prioriteringer af de ydre materielle goder

Må man, eller må man ikke have katte i offentlige boliger eller husstande? Hvem skal, eller skal ikke have atlantlufhavne? Forøgede honorarer til bestyrelses poster hos de offentlige selskaber? Afskærmning af spiritus? Benzinkort eller ikke benzinkort til Naalakkersuisut. Man kan fremhæve alskens mange andre sager, som har fokus og prioritering af de ydre materielle goder, alle disse fører til mindre fokus og generelt mindre prioriteringer som omhandler indre livskvalitet og på de mange sociale sager.

Det er min klare overbevisning, at det er på tide, at vi tager en dybere og mere indgående debat om befolkningens ve og vel, og generelle livskvalitet.

Hvorledes skal vi, som følge af lufthavnsbyggerier eksempelvis håndterede den potentielle store flytte strøm af folk. Vi er nødt til at være beredte på fremtidige stærkt forøgede sociale udgifter.

Det er vigtigt med gode materielle goder til folk, men det er også vigtigt, at man før de store politisk beslutninger med konsekvenser for befolkningen, også runder befolkningens livskvalitet. Hvis man i de politiske tiltag overser befolknings ve og vel, kan det blive meget dyrt for befolkningen i fremtiden.

For at undgå, at vi river tæppet under folk, er det vigtigt, at vi også har fokus på folks ve og vel. Derfor er det nødvendigt og vigtigt med fælles fodslag og samarbejde. Et samarbejde der sikrer at der, i vores politik er fokus på folk.

Aqqa Samuelsen, mobil 52 37 03

Medlem af Inatsisartunut.

Social ordfører.