I de forgangne år har der ikke været ekstra bevilling til kunst og idræt, men efter ønske fra Inuit Ataqatigiit vil der til næste år, 2018, være rekordstore ekstraordinære bevillinger til musik, teater, filmvirksomhed, forfatterskab samt til idræt. 

I en tid med store sociale udfordringer er behovet for at styrke krop og sjæl mere nødvendig end nogensinde og ikke mindst er afsættelse af midler til disse formål vigtigere end nogensinde før. Styrkelse af kunst vil gavne dem der lever af det, det styrke branding af Grønland, samt mulighed for mere eksport af kunst. 

Værdsættelse af kultur og idræt er samfundets styrke.

Derfor er Inuit Ataqatigiit stolte og glade for, at vi kan afsætte rekordstore ekstraordinære bevillinger til kunst og idræt.

Derfor er det vores håb og hensigt, at vores ekstraordinære bevillinger vil blive bemærket og sprede glæde af folk i hele landet. 

Vore bevillinger er fordelt således:

Tilskud til Nationalteatret øgede vi med 3 mio. kr., ligesom vi fik afsat en pulje på 1 mio. kr. som enkelte skuespillere eller teatergrupper kan søge hos.   

Vi fik afsat 1 mio. kr. til forbedring af filmvirksomhed samt til etablering af filmværksted. 

Vi øgede bevillinger til forfattere samt forlagsvirksomhed med 500.000 kr. 

Vi oprettede en pulje på 1 mio. kr. som kan bruges til tilskud til dækning af idrætsforeningers omkostninger til musikeres rejser i forbindelse med foreningernes indsamlingsarrangementer, ligesom vi fik forhøjet puljen hvor landsholdsmedlemmer kan søge indtægtstab fra 250.000 kr. til 1 mio. kr. 

 

Peter Olsen

Inuit Ataqatigiit

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0