GENOPTAG TANDBØJLEBEHANDLING

Kære ny Naalakkersuisoq Anna Wangenheim vi har store forventninger til dig og ønsker dig et godt arbejde.

Selv om du kommer til at have mange opgaver og selv om vi ikke mindst ved at en skarp prioritering vil være nødvendig, fordi de økonomiske rammer altid vil være begrænsede, ligesom vi ved at udvalgsarbejdet kan være et modspil til Naalakkersuisuts virke, så ønsker vi at benytte denne lejlighed til at gøre dig opmærksom på et bestemt og vigtig opgave.

Tandbøjlebehandling til børn med behov har nu været indstillet i længere tid. Vi vurderer at beslutningen om at indstille denne type behandling som værende uigennemtænkt. Vi forstår at sundhedsledelsens beslutning blot er fulgt af Naalakkersuisut uden at sætte spørgsmålstegn ved det.

Prisen for tandbøjlebehandlingen er blevet oplyst, men flere tal er på spil. Men sikkert er, at vi her taler om et beløb på omkring 20 mio. kr.

Besparelse af dette beløb kommer til at få vidtrækkende konsekvenser for de berørte børn. Kun børn med forældre som har høje indkomster vil kunne få mulighed for at modtage tandbøjlebehandling uden for landet.

Vi må stille os selv dette spørgsmål: Vil vi vitterligt bane vej for at vore landsmænd bliver tvunget til at flytte til et andet land, fordi vi ønsker at spare 20 mio. kr.?

Vi håber at du som Naalakkersuisoq straks vil udvise mod og rette op på dette. Inuit Ataqatigiit er parate til at være med til at finde de nødvendige løsninger.

Manglende tandbøjlebehandling i tre år vil medføre store udgifter i fremtiden, såfremt ingen beslutter sig for andet.

Børn med medfødt ganespaltning og som kræver en større behandling, er blandt dem man ikke har inddraget i overvejelserne; hvad agter man at gøre for dem?

Stine Egede, Inuit Ataqatigiit, Sundhedsordfører

Tlf. 493214

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0