Af: Mikivsuk Thomassen

Forvaltningen af fangst og fiskeri er under al kritik

Da kvoterne for det kystnære fiskeri i Diskobugten er sluppet op, har Naalakkersuisut besluttet at tildele en ekstrakvorte. På den måde er fiskerne i Diskobugten sikret deres indkomst.

Jeg synes det er ærgeligt, at mens fangerne i Avanersuaq kæmper uden alternative erhvervsmuligheder, så handler man anderledes i forhold til en gruppe, som allerede har andre muligheder.

Jeg opfordrer Naalakkersuisut til grundigt at revurdere tildelingskriterierne med hensyn til narhvaler. Det kan ikke passe at fangere og fiskere som slet ingen alternative muligheder har, bliver behandlet anderledes end dem som allerede har andre muligheder.

Jeg går ud fra at vi har interesse i at behandle fiskere og fangere mere lige.

Erhversmulighederne i Avanersuaq bør udbygges

Naalakkersuisut; jeg kan ikke bare lukke øjnene for at mine landsmænd som er fangere, ikke længere kan udføre deres erhverv, så jeg opfordrer jer til også på længere sigt, at I tager fat på at revurdere indsatsen.

Erhvervslivet kan udmærket udvikles i samarbejde med mine landsmænd. Lad os sammen drøfte mulighederne for at etablere andre erhverv. Jeg foreslår at alle vi ansvarlige, sætter os sammen og diskuterer, hvordan lønsomme initiativer som kan vare hele året rundt, kan etableres.

Vi har noget at drøfte, og jeg er parat til at deltage.

Med venlig hilsen

Mikivsuk Thomassen