Finansiering, til hvis fordel

Inuit Ataqatigiit noterer sig, at den amerikanske støtte til projekter her i landet, stort set vedrører finansiering af opsamling af viden, foretaget af amerikanske eksperter. Det bekymrer Inuit Ataqatigiit.

At den amerikanske ambassadør i Danmark kalder investeringen for et substantielt støtte er derfor meget svært at finde substans i. For i sidste ende er det kun den amerikanske administration, der får noget ud af investeringen, i og med at den opsamlede viden om vitale dele af samfundet havner i det amerikanske system.

Inuit Ataqatigiit er ikke overbevidst om, at eksperternes opsamlede viden alene kommer Grønland til gode, men at projektstøttemidlerne i bund og grund dækker over USA´s mål at opnå størst mulig indsigt og viden om det politiske miljø, især i Centraladministrationen.

Inuit Ataqatigiit støtter alle initiativer der har til hensigt at øge Grønlands kapacitet i forhold til udvikling af nye erhverv, nye uddannelsesmuligheder og øget kompetence blandt befolkningen. Desværre kan vi ikke se, at det højt profilerede samarbejde mellem Grønland og USA i form af projektstøtte vil være til fordel for Grønland, men mere en fordel for USA. Det er en skævvridning, som er svært ikke at se.

Naalakkersuisut må forklare befolkningen, til hvis fordel projektstøttemidlerne vil være, og sikre sig ejerskab af den viden, der bliver samlet af staben af amerikanske eksperter.

Med venlig hilsen

Mimi Karlsen                                         Sofia Geisler

IA, Medlemmer af Udenrigs- og Sikkerhedspolitisk Udvalg

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0