En regeringsførelse som ikke er styret af trusler

Vi har efter valget set, at Naalakkersuisuts arbejde for at sikre flertal har været problematisk. Vi ser tit, at koalitionen og dets støtteparti fremføre trusler om at trække støtte tilbage hvis man ikke får sin vilje. De mange indgreb i folks økonomi som man gør oven i disse skaber utryghed.

Det er forhold som vi politikerne må leve med i det daglige. Det er blevet almindeligt, at landets politiske ledelse skifter mening i tide og utide. Det så vi gang på gang i forbindelse med forskellige punkter og det sidste eksempel herpå, er sagen om forfatningskommissionen.

Koalitionen og Demokraatit trak deres vederlagsaftale til kommissionsmedlemmerne tilbage i sidste sekund, da folk udviste modstand på gaderne.

Inuit Ataqatigiit ønsker ikke at acceptere sådan en måde at føre en regering på, og ønsker at ændre dette. Vi mener at sådan en arbejdsgang viser manglende langsigtede og retningsgivende målsætninger.

Vi ønsker at sikre at man i de kommende år går væk fra hovs og lappeløsninger, men at man ser det hele i sammenhæng og realiserer nødvendige reformer. Kun dermed kan man forbedre folks daglige levevilkår og ændre på situationen mod det bedre.

Her i løbet af efteråret skete der ting der med alt tydelighed viste at landet har store problemer hvad angår den politiske ledelse. Det gik så grelt for sig, at man kun kunne opnå flertal ved hjælp af trusler. Nok må altså være nok, i en ledelse af landet med trusler, med absolut lukkethed og dårlig ledelse af landet er taberne borgerne.

Regeringsførelse med brug af trusler skal skiftes med at man i ledelse af landet giver den grønlandske befolkning en tro på fremtiden.

Sådan en ledelse skal ikke blive normen her i landet, og det har borgerne heller ikke givet udtryk for i forbindelse med det sidste valg. Vi ønsker et trygt land som de i tryghed kan leve i.

Múte Bourup Egede

Formand, Inuit Ataqatigiit