Det vil skabe vækst at fokusere på iværksætteri

Unge der går i erhvervsfaglige grunduddannelser kan under deres uddannelser lave udmærkede udviklingsprojekter.

 

Vi skal udnytte disse gode ideer og når man i samarbejde med vedkommende unge person bag projektet, kan man bane vej for at realisere gode projekter.

 

Ved at man målretter en del af erhvervsfremmebevillingerne kan man give mulighed for bevillinger for projektering af sådanne gode projektforslag.

Ved at man følger tæt op på projektforslagsstillerne, kan man sikre at projekterne startes op og dermed også sikre at der undervises i viden om, hvordan man driver en privat virksomhed.

 

Selv om der i dag findes støttemuligheder er de strenge krav, lange sagsbehandlingstider og en struktur der er tilpasset store virksomheder en stor forhindring. Det skal være muligt at have en nemmere støttemulighed der er tilpasset mindre virksomheder.

 

En sådan struktur vil være til gavn for flere iværksættere og som kunne tiltrække studerende i erhvervsfaglige grunduddannelser og som vil medvirke til øget fokus på uddannelsen og i tilgift medvirke til oprettelse af flere arbejdspladser.

 

Inuit Ataqatigiit lægger vægt på, at man gennem inddragelse af borgere og kommuner kan danne bedre rammer erhvervsudviklingen.

 

 

Kista Lynge Høegh

Kandidat til Inatsisartut for Inuit Ataqatigiit 

Inuit Ataqatigiit Kattuffiat

Postboks 321, 3900 Nuuk
tlf.nr: (+299) 346 272
Fax: (+299) 321 321
Website: http://www.ia.gl
Email: ia@ia.gl
www.facebook.com/ataqatigiit
www.twitter.com/IAtaqatigiit

Attavigitigut/kontakt os

Imaneq 2
Telfon: (+299) 329888
Fax: (+299) 323232
Aningaaq: http://ia.gl
Email: ia@ia.gl