Af: Aqqa Samuelsen, Ordfører for det sociale område og børn

Der skal gøres mere for de handicappede

Ifm. handicapugen har vi de bedste ønsker for alle med handicaps her i landet.

I forbindelse med, at Grønland har tilsluttet sig i FN-s rettigheder for de handicappede, har vi pligt til at implementere dens punkter. Vi ønsker at implementeringen af FN’s rettigheder for de handicappede skal gøres mere synlig. 

Vi er vidende om, at mange handicappede borgere er førtidspensionister, og vi ved også, at vi har brug for alle for at kunne udvikle på vort land. Derfor må vi erkende og handle på, at de handicappede som alle andre også får muligheder for at bidrage til samfundet.

Vi har pligt til at følge FN’s rettigheder

At de handicappede som alle andre har rettigheder til at have egen bolig og kunne bo i højhusbyggerier og andre byggerier, kan vi ikke komme udenom, og det gælder i alle byer og bygder. 

Som et ekspempel skal de handicappede kunne færdes frit, hvad enten det er i døgninstitutionerne, erhvervsvirksomhederne, butikkerne og andre steder hvor mennesker  samles. Derfor ser vi det som et alvorligt problem, at der stadigvæk er steder, hvor rullestolsbrugere ikke kan færdes. 

I de sidste mange år har man indenfor det sociale område gjort mange fremskridt. Loven som skal støtte de handicappede træder i kraft den 1. januar 2020. Og ved denne lov skal vi huske på, at implementeringen af den også er et stykke arbejde der skal gøres. Derfor skal der til stadighed gøres et stykke arbejde for de handicappede, og sådan vil det altid være.  

Talsmanden for de handicappede har kun virket i kort tid, men allerede nu kan man konstatere at der er mange udfordringer ifm. at overholde og implementering af rettighederne. Og på grund af disse udfordringer er det vigtigt, at vi politisk har en klar målsætning ift. de handcappede. 

Vort land skal være et sted for alle. Og vi skal bestræbe os på at gøre det muligt for de handicappede at være en del af samfundet. Vi må via finansloven sikre, at man nu og mange år frem sikrer, at man politisk gør noget ved de mange udfordringer.  

Og selvom vore indsatser ikke løser udfordringerne fra den ene dag til den anden, bestræber vi os for at tage det første skridt. Vil vidende at der er fremskridt på området, er dette ikke tilstrækkeligt, og det viser kun at vi endnu har meget arbejde foran os på på dette område. 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0