Her til efteråret har medlem af Inatsisartut for Inuit Ataqatigiit Peter Olsen fremlagt et forslag om, at Naalakkersuisut fremkommer med en redegørelse om støtte til anlæggelses samt udvidelse af frysekapacitet for indhandlede fisk.

For at gøre noget ved indhandlingsstop på grund af mangel på frysekapacitet i bygderne, har Inuit Ataqatigiit i den forgangne valgperiode fremsat et forslag om at der udarbejdes en redegørelse som blev vedtaget af Inatsisartut. For at benytte redegørelsens tal som grundlag for bevilling gennem finansloven pålagde vi Naalakkersuisut dette. Her ved begyndelsen af den indeværende valgperiode, kan vi konstatere, at Naalakkersuisut ikke har foretaget sig noget i sagen, hvilket er grunden til at vi igen tager sagen op i Inatsisartut i dag.

Fiskerne skal fiske i tryghed
Når fryserne altid bliver fyldt op, bliver manglende indhandlingsmuligheder en udfordring for fiskerne, og situationen er uændret efterhånden gennem en længere årrække. Inuit Ataqatigiit finder det vigtigt, at fiskerne kan udøve deres erhverv i tryghed, for disse ligesom os har en familie at forsørge.
Vi er glade for, at Naalakkersuisut i deres svarnotat indstiller forslaget til vedtagelse, og Inuit Ataqatigiit er glade for, at Naalakkersuisuts i deres svar notat bekræfter, at man ikke komme uden om vores politiske indflydelse og virke.

Peter Olsen
Medlem af Inatsisartut, Inuit Ataqatigiit.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0