Af: Nuummi Inuit Ataqatigiits formand, Leif Saandvig Immanuelsen

De folkevalgte skal prioritere deres hverv

Nuummi Inuit Ataqatigiit er ikke længere tilfredse med at de opgaver og forhold som de folkevalgte varetager.

Nuummi Inuit Ataqatigiit er stærkt utilfredse med den generelle måde at drive politik her i landet, hvad angår arbejdet i Naalakkersuisut og i kommunerne. Det er blevet for tydeligt at politikerne løber fra deres løfter og i stedet arbejder for at mele deres egen kage. Det er blevet for tydeligt, at de folkevalgte ikke længere er ydmyge for deres hverv og nu kan man betegne hvervet som en slags lønnet arbejde. Man må betegne dette forhold som forræderi over for vælgerne.

Eksempler:

Naalakkersuisut varetager deres hverv i absolut lukkethed, hvor høringer er de eneste måde at kommunikere med samfundet.

Man har nærmest tvunget en genåbning her under coronakrisen, hvor man nu igen har tyet sigt til lukkethed igen efter at vores land nu igen har åbnet portene til omverdenen.

Ligeledes har mange som er blevet valgt til kommunalbestyrelser trukket sig og dermed har glemt alle de løfter som de gav, ligesom interne splittelser skader seriøs tilgang til ihærdige indsatser.

Nuummi Inuit Ataqatigiit mener at politisk hverv skal varetages med den største omhu og pli. Alt for mange folkevalgte har et andet arbejde ved siden af, og dette forhold er med til at skade tilliden til folkevalgte. De medlemmer der i dag sidder i inatsisartut har mange forskellige opgaver, nogle sidder i kommunalbestyrelser, andre er fiskere, er cafeejere og værtshusejere, har andet lønnet arbejde m.v.

Derfor ønsker Nuummi Inuit Ataqatigiit at man debatterer at man maksimalt må have 2 hverv på en gang. Samtidig skal de folkevalgte udelukkende beskæftige sig med deres hverv året rundt, uden at skulle varetage andre interesser. Dermed ønsker vi at man sikrer at disse ydmygt tjener samfundet på fuld tid.

Hvis Inatsisartut og andre folkevalgte skal opretholde deres troværdighed, må partierne have klare regler om de folkevalgte gøre og laden. Der skal være helt klare regler som enhver kan forholde sigt til. Vi kan som eksempel tage sexchikanesagen, for pludselig blev de uskrevne regler et problem da chikaner så dagens lys, og hvis vi som samfund skal lære noget af disse, vil vi opfordre til at sikre, at de flotte ord som partierne strør sig med, bliver til konkrete handlinger.

Nuummi Inuit Ataqatigiit ønsker at man ikke længere accepterer måden folkevalgte varetager deres hverv på, men at vi kommer med konkrete initiativer.

På vegne af Nuummi Inuit Ataqatigiit  

Formand

Leif Saandvig Immanuelsen

Mobil: 534734

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0