Boliger tilpasset unge har ikke prioritet for Naalakkersuisut

De unge mangler boliger i hele landet. Boliger de unge har råd til, de kan bo i, om de er kollegier, lejligheder eller andet har vi behov for mange. Vi vil gerne have de unge skal være fortrøstningsfulde om, at man som ansvarlig samfund har planer om at bygge boliger dem.

Naalakkersuisut og støttepartiet har afviste igår et forslaget om, at Naalakkersuisut pålægges senest til Forårssamlingen 2019 at fremlægge en redegørelse om bolig til de unge.

I et knap halvsides svarnotat står det anført, at Naalakkersuisut allerede har visioner om, boliger tilpasset befolkningens behov for anlæg i Grønland. Som eksempel fremføres “almennyttige boliger” som bygges i Qaqortoq og Sisimiut, og der er også eksempler på mulighed for bygning af disse i andre byer.

Under debatten i salen kunne vi ikke engang få bekræftet hvilke typer boliger, antal og til hvilken pris Naalakkersuisuts vision var i forhold til boliger til de unge.

Inuit Ataqatigiit kan ikke acceptere at befolkningen bliver serviceret så ringe. Vi vil arbejde ud fra et oplyst grundlag.

Vi ønsker at giver håb til vort unge om, at vi agter at sørge for bolig til dem, det har ungdimmen og samfundet behov for.