Inatsisartut vedtog den 4. juni 2019, at Naalakkersuisut pålægges at rette henvendelse til den danske stat med anmodning om hjælp til børnene i Tasiilaq og resten af Grønland.

I den grundlæggende beslutning er der i betænkningen afgivet af Familie- og Sundhedsudvalg, at arbejdet med at realisere forslaget påbegyndes umiddelbart efter vedtagelsen af forslaget til Inatsisartutbeslutningen.

Disrespekt

Familie- og Sundhedsudvalgets betænkning indeholder klare rammer for fremgangsmåden. Samtlige partier støtter betænkningen.

På trods deraf kan vi konstatere, at Naalakkersuisoq for Sundhed, Sociale Anliggender og Justitsområdet Martha Abelsen retter henvendelse til den danske stat først engang tidlig efterår.

Inuit Ataqatigiits Inatsisartut-gruppe opfatter dette som [bevidst] forhaling af Inatsisartut´s beslutning. Vi må spørge om Naalakkersuisut i denne forbindelse understreger svigt af de mange børn og unge mennesker, der har brug for en akut hjælp her og nu.

Naalakkersuisut respekterer ikke beslutningen af den 4. juni 2019 om, at Naalakkersuisut straks efter vedtagelsen igangsætter arbejdet.

Dem der bliver ramt af den dermed forsinkede proces, er de børn og unge, der har brug for akut hjælp.

Inuit Ataqatigiit Inatsisartut gruppe