Skrevet af: Stine Egede, Aqqa Samuelsen, Mikivsuk Thomassen, Medlem af Familie og-sundhedsudvalget

Behov for en nationalhandlingsplan

Undersøgelsesrapporten om årsager til grønlandske efterskoleelevers frafald er en meget vigtig rapport, der dokumenterer behov for en tidlig indsats. Den indsats skal komme allerede før skolealderen, og understøttes af en nationalhandlingsplan

Tak til rapporten, som er udarbejdet af Kalaallit Meerartaat / Grønlandske Børn, på vegne af Uddannelsesstyrelsen. Det er en vigtig rapport, der omsider har set dagens lys, og som dermed giver os et vigtig indsigt og viden om baggrunden for mulige årsager til afbrydelser af igangværende uddannelser.

Den viden som rapporten giver os, understøtter endnu engang behovet for en nationalhandlingsplan, og især om behovet for tidlig indsats. Inuit Ataqatigiit har i flere år arbejdet for vedtagelse af netop en nationalhandlingsplan, da dette vil være med til at forholde os til de problemstillinger, der vedrører det enkelte barn og dets nærmeste. At have barnet i centrum, uden at barnet bliver en kastebold mellem flere systemer.

Rapporten indikerer samtidig at der er et stort behov for også at sætte fokus på de børn, der går i skole udenfor deres hjembosted, og således må opholde sig i skolehjem/elevhjem. Det er vores opfattelse, at der er et stort behov for også at afdække situationen i skolehjem / elevhjem.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0