Olsvig: Sagen om juridisk faderløse handler også om forsoning

Pressemeddelelse

9. april 2014

 

Olsvig: Sagen om juridisk faderløse handler også om forsoning

 

Inuit Ataqatigiit har indkaldt formanden for Naalakkersuisut i endnu et samråd i Lovudvalget vedr. de juridisk faderløse. Samrådet finder sted torsdag den 10. april om formiddagen.

 

Ved samrådet vil Inuit Ataqatigiit bede Formanden for Naalakkersuisut forholde sig til, hvad Naalakkersuisut konkret vil gøre for de juridisk faderløse, når loven er trådt i kraft. Her ligger nemlig en stor opgave som ifølge Inuit Ataqatigiit bør være del af forsoningskommissionens arbejde.

 

”Netop en sag som juridisk faderløse er et håndgribeligt eksempel på, at der i vores historie ligger forhold, som skal bearbejdes. Det handler om forsoning. Naalakkersuisut må også sikre, at de har en plan for hvordan man fra myndighedernes side konkret vil støtte de medborgere, som har brug for behandling og oplysning om deres nye retsstilling, når den nye lov træder i kraft”, siger Sara Olsvig.

 

Fortsat drøftelse om kompensation

Naalakkersuisut meldte i slutningen af januar ud, at det er aftalt med den danske regering, at spørgsmålet om kompensation skal drøftes de to regeringen imellem igen.

 

”Derfor finder jeg anledning til at indkalde i samråd igen. Vi vil meget gerne vide, hvad Naalakkersuisuts plan er i denne sag. Vil spørgsmålet om kompensation drøftes med den danske regering?”, spørger Sara Olsvig.

 

Inatsisartut skal informeres

Samtidig ønsker hun med samrådet at sikre sig, at Inatsisartuts partier er fuldt ud orienterede om sagens gang. I januar meddelte Formanden for Naalakkersuisut også, at:

 

”Fremadrettet vil en løbende politisk opfølgning fra alle grønlandske parter, herunder fra vores medlemmer af Folketinget, være med til at understøtte sagens positive fremdrift”.

 

”Jeg ser frem til at fortsætte den positive drøftelse med Formanden for Naalakkersuisut under samrådet og til at få nogle klare svar om, hvad Naalakkersuisut har gjort siden januar i denne sag”, uddyber Sara Olsvig.

 

Kontakt: saol@ina.gl +299 526858

Inuit Ataqatigiit Kattuffiat

Postboks 321, 3900 Nuuk
tlf.nr: (+299) 323 702
Fax: (+299) 321 321
Website: https://www.ia.gl
Email: ia@ia.gl
www.facebook.com/ataqatigiit
www.twitter.com/IAtaqatigiit

Attavigitigut/kontakt os

Imaneq 2
Telfon: (+299) 323702
Fax: (+299) 323232
Aningaaq: https://www.ia.gl
Email: ia@ia.gl