IA: Mere gennemsigtighed nødvendigt

Sara Olsvig

 Pressemeddelelse

 IA: Mere gennemsigtighed nødvendigt

Onsdag i denne uge førstebehandler Inatsisartut Inuit Ataqatigiits forslag om, at Grønland skal tilslutte sig FN’s konvention imod korruption.

 

”Bekæmpelse af korruption er et af de centrale elementer i et moderne retssam-fund. Korruption kan opstå i alle erhverv. Vi skal derfor have en åben og fordomsfri debat om de interessekonflikter der kan opstå for politikere og andre”, siger for-slagsstiller Sara Olsvig.

FN’s konvention mod korruption er et af de instrumenter et land kan tilslutte sig for at sikre en reel implementering af bekæmpelse af korruption. Grønland har endnu ikke tiltrådt konventionen, dette til trods for, at Danmark ratificerede konventionen i 2006. Denne ratifikation skete nemlig med en territorial undtagelse for Grønland og Færøerne.

”Vi mener at Grønland skal sikre en så høj grad af gennemsigtighed i vores udvikling af råstof- og mineindustrien og i forvaltningen af for eksempel fiskeriet. En tiltrædelse af konventionen mod korruption vil være et rigtig godt skridt i den rigtige retning. Derfor fremsætter jeg dette forslag og håber, at de øvrige partier i Inatsisartut vil tage godt imod forslaget”, siger Sara Olsvig.
Kontakt:

Sara Olsvig

saol@ina.gl

+299 526858

Inuit Ataqatigiit Kattuffiat

Postboks 321, 3900 Nuuk
tlf.nr: (+299) 323 702
Fax: (+299) 321 321
Website: https://www.ia.gl
Email: ia@ia.gl
www.facebook.com/ataqatigiit
www.twitter.com/IAtaqatigiit

Attavigitigut/kontakt os

Imaneq 2
Telfon: (+299) 323702
Fax: (+299) 323232
Aningaaq: https://www.ia.gl
Email: ia@ia.gl