Der skal arbejdes for selvstændighed

Der skal arbejdes for selvstændighed

INUIT ATAQATIGIIT’s formål er opnåelse af selvstændighed for Grønland, økonomisk såvel som folkeretligt.

Udkastet og betænkningen til vores kommende Forfatning er nu færdig. Vi anerkender dette skridt, der bringer os tættere på vores mål.

Det er vigtigt for Inuit Ataqatigiit at arbejdet for selvstændighed, herunder arbejdet med vores kommende Forfatning kører videre og ikke gemmes  væk i en skuffe. For vi kan kun gennem målrettet arbejde og sammenhold nå vores mål for et selvstændigt Grønland.

Inuit Ataqatigiit mener at de næste skridt bør være følgende:

  1. Betænkningen og udkastet til Forfatningen må snarest ud til befolkningen både på skrift, på tv og sociale medier som folkeoplysning. Arbejdet med forfatningen rejser en række spørgsmål der kræver aktiv stillingtagen fra befolkningen. Det drejer sig om selve grundlaget for vores samfund, såsom retten til statsborgerskab, demokratiske principper og magtens tre-deling. Sådanne spørgsmål kan ikke kun besvares af en snæver kreds, men skal drøftes af hele befolkningen.
  2. Det videre arbejde skal koordineres tæt mellem Inatsisartut og Naalakkersuisut, så arbejdet ikke går i stå. Da det er en omfattende arbejde der skal tages og koordineres med rettidig omhu. Inuit Ataqatigiit foreslår at der nedsættes et særligt forum, der både sikrer fremdrift i arbejdet og kommunikation mellem Naalakkersuisut og Inatsisartut.

Vi rækker vores hånd ud til Inatsisartut,  Naalakkersuisut og ikke mindst befolkningen. Samtaler om demokrati og rammerne om selvstændighed er et fælles ansvar og en fælles opgave og vil ikke være levedygtigt uden bred folkelig og politisk opbakning.

Inuit Ataqatigiit anerkender at det er et vanskeligt stykke arbejde vi har foran os. Men livet byder ikke kun på lette opgaver. Det er de svære udfordringer der definerer os.

 

Politisk ordfører

Agathe Fontain

Inuit Ataqatigiit

DEL

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på Linkdin

Skrev en kommentar

Scroll to Top