PRESSEMEDDELELSE Alle partier stemmer for samfundets vigtigste lov

Inuit Ataqatigiit er særdeles glade for, at Finansloven for 2023 er blevet vedtaget i samarbejde med samtlige partier. Det er en bemærkelsesværdig begivenhed, idet det kun sker sjældent. Der er ikke tilført afgifter for at få enderne til at mødes, og det er det positive ved denne finanslov.

 

Tak til Naalakkersuisut for i alle har lyttet, inddraget og har vist åbenhed; tak.

 

Inuit Ataqatigiit er glade for, at man med denne finanslov afslutter vanen om at man benytter afgifter til at lukke huller på finansloven. Næste års finanslov vil fjerne tidligere indførte afgifter, hvorved vi fjerner de byrder som er blevet pålagt borgerne.

I hårde tider. I krigens skygge.
Dette viser, at vi Inuit Ataqatigiit handler mod de byrder man har pålagt borgernes skuldre.

 

Derfor har alle brug for at antallet af de personer der står udenfor arbejdsmarkedet og dem der ikke går videre efter folkeskolen – og dermed står så at sige udenfor samfundet – bliver nedbragt i antal.

 

Hvad angår sundhedsvæsenet må vi løfte området gennem 2 spor: de presserende problemer som kræver umiddelbare løsninger skal vi handle på.

 

Ligeledes har vi brug for at fastlægge en langsigtet sundhedspolitik.

Ligeledes har vi gennem finansloven 2023 sikret, at der i Dronning Ingrids Hospital bliver oprettet en pædiatrisk afdeling samt en hurtige hjælp til børn og unge der har behov for psykiatrisk undersøgelse.

 

Da vi ønsker at høre de unge der bor i bygder om deres forestillinger om kommende uddannelse og arbejdsliv, har besluttet at der til næste vil blive afholdt en konference. De voksne har stort set hvert år holdt konference og vi vil nu give de unge mulighed for at blive hørt i samfundet.

 

Da vi værdsætter vort sprog og kultur har vi øget bevillingerne til Oqaasileriffik. Vi har været opmærksomme på, at formandskabet for ICC. Fordi vi prioriterer Inuit.

 

Der er afsat midler til grøn energiforsyning til Aasiaat og Qasigiannguit samt til en udvidelse af eksisterende vandkraftværker ved Nuuk og Tasiilaq.

 

Vi er meget glade for at vi i aftalen også har medtaget en forbedring af varmeforsyningen til bygder og yderdistrikter. Forbedringer i Naajaat, Nutaarmiut og Qeqertat skal nu realiseres.

 

Tak til alle partier for at vi alle i samarbejde har stræbt efter det bedste for hele samfundet.

 

Politisk ordfører

Agathe Fontain

Inuit Ataqatigiit

DEL

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på Linkdin

Skrev en kommentar

Scroll to Top