Inuit Ataqatigiit

Vi skal forhandle finanslov ud fra oplyst grundlag

Vi skal forhandle finanslov ud fra oplyst grundlag

Inuit Ataqatigiit vil seriøst arbejde med vores valgløfter.
Vi ved at vi ikke kan opnå alle vores mål med vores første finanslov.

Vi havde flere valgløfter som strækker sig fra børn til ældre, ligesom der er sager der er vedtaget i den forrige valgperiode som vi også må tage fat om. Derfor er det vigtigt at vi tager fat om sagerne en ad gangen og foretager prioritering af disse.

Arbejdet omkring finansloven for 2022 blev opstartet i vinters og vi arvede da vi indgik et regeringssamarbejde. Man kan ikke klare alt inden for så kort en tid.

Man har nedsat en fiskerikommission som har kostet mange penge, og det er nødvendigt at vi afventer deres betænkning og heldigvis er arbejdet nu på det afsluttende fase. Vi forventer at vi får tilført nødvendige oplysninger, hvorfor man ikke kan undre sig over, at vi ønsker at afvente kommissionens arbejde, for det er nødvendigt at sammenhængende sager bliver velbelyst inden der træffes en beslutning og dermed undgå at træffe forkerte beslutninger.

Ikke mindst fordi man ikke kan komme uden om, at finde midler til at dække de udgifter man skaber.

Vi skal uden hastværk nøje arbejde med vores valgløfter med rettidig omhu. Vi skal være parate til at forhandle om den kommende finanslov.

– Inatsisartut gruppeformand Agathe Fontain

DEL

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på Linkdin

Skrev en kommentar

Scroll til toppen