Der skal være god forvaltning af fiskeriet fra politisk hold

Fiskeriet er landets vigtigste indtægtskilde og vores vigtigste erhverv. Og vil stadigvæk have en central betydning mange år fremover. Derfor skal der sættes stabile politiske rammer omkring fiskeriet.

Inuit Ataqatigiit hilser Naalakkersuisuts sporskifte hvad angår styring af fiskeriet fra skiftende kurs til en fast politisk kurs bl.a. ved afskaffelsen af kvotefrie zoner. Det er første skridt i den rigtige retning.

For det er centralt for Inuit Ataqatigiit, at vi tænker på de kommende generationer gennem fiskeri på bæredygtigt grundlag. Ligesom vores forfædre har gjort ved deres brug af resurserne.

En god forvaltning fremtidssikrer også samfundets velfærd og igen sikrer at fiskerne altid vil have et godt fiskeri. Derfor er det vigtigt, at samarbejde om det på tværs af sektorerne.

Afslutningsvis ønsker vi at få oplyst, om Siumuts nye formand Erik Jensen er enige med Naalakkersuisuts sporskifte. Det er vigtigt at få oplyst om landets største parti og det regeringsbærende partis nye formand, er enige med disse skridt, eller om han agter at ændre disse.

Mùte Bourup Egede, Formand.

DEL:

Del på facebook
Del på Facebook
Del på twitter
Del på Twitter
Del på linkedin
Del på Linkdin
Del på email
Del på Mail

Skriv en kommentar

Scroll til toppen

Se vores kandidat liste for