Statsministeren undskyldte – endelig kan vi trække vejret igen

Inuit Ataqatigiit er utroligt glade for at vores repræsentanter har gennem et godt stykke indsats har været med til at opnå den undskyldning der nu er blevet givet. Problemet har i mange år kastet skygger over det politiske arbejde, hvor staten har ageret som en “kolonimagt og slaveejer”, men har nu indrømmet misgerningen gennem en officiel undskyldning.

Lad mig på vegne af Inuit Ataqatigiit rose statsministeren, som i forhold til de tidligere statsministre gennem en undskyldning viste, at staten har en pligt til at komme med en undskyldning. For at kunne gøre det, skal man kunne agere menneskeligt. Menneskelighed skader ikke rigsfællesskabet, fordi den giver styrke til fælles forståelse.

Sagen vedrører de implicerede personer, men den vedrører også hele det grønlandske samfund. Den giver større tillid hos rigsfællesskabspartnerne og den åbner også op for et stor fremskridt til mere lighed rigsfællesskabspartnerne imellem.

Inuit Ataqatigiit

Politisk ordfører 

Aqqaluaq B. Egede

DEL:

Del på facebook
Del på Facebook
Del på twitter
Del på Twitter
Del på linkedin
Del på Linkdin
Del på email
Del på Mail

Skriv en kommentar

Scroll til toppen

Se vores kandidat liste for