Byggerier i Qeqqata Kommunea skal fordeles retfærdigt mellem byerne.

Udviklingen inden for storkommunen skal foretaget kommunen under et. Hvis storkommunen ikke udvikles retfærdigt og på lige grundlag, så vil udviklingen foregå skævt og vi skal undgå at folk ikke kommer til at føle at de ikke bliver behandlet lige.

Lige nu ser det ud til, at alle de større anlægsopgaver bliver udført i Sisimiut by, hvor vi blot kan nævnte anlæggelse af havnekaj finansieret gennem 1 % forhøjelse af skatten, ligesom man nu har bevilget 50 mio. kr. til anlæggelse af vej mellem Sisimiut og Kangerlussuaq.

Man har som især Maniitsoq borger svært ved at se, hvordan vejen mellem Sisimiut og Kangerlussuaq bliver til gavn for hele storkommunen. Det er meget forståeligt at borgerne i Maniitsoq er bange for, om de bliver ofret rent økonomisk. Det har de nemlig allerede følt da man skulle til at anlægge en havnekaj i Sisimiut gennem en skatteforhøjelse, hvor også borgerne i Maniitsoq var med til at betale for projektet.

Man ønsker ikke at være afvisende for projekter som kommer til at gavne kommunens økonomi og vi er taknemmelige for, at man undersøger nye muligheder.

Men i de tider som vi lever i, med stor økonomisk usikkerhed, skal man holde de økonomiske byrder som man lægger på borgernes skuldre på absolut minimum. 

Maniitsoq

Der er muligheder for anlægsopgaver i Maniitsoq som man skal være opmærksomme på. Man kan f.eks. nævne kulturhus i Maniitsoq, svømmehal; for borgerne i Maniitsoq startede indsamlingen allerede i 1970’erne.

Naalakkersuisut placerer store anlægsopgaver og virksomheder i Sisimiut. Man kan blot se på dette års finanslov. Projekter i Sisimiut 233 mio. kr., projekter i Maniitsoq 35 mio. kr.

Derfor har borgmesteren en opgave for at sikre at udvikle hele kommunen retfærdigt og ligeligt, også for at sikre mere spredte initiativer fra Naalakkersuisut.

Mimi Karlsen,

Inuit Ataqatigiit

DEL:

Del på facebook
Del på Facebook
Del på twitter
Del på Twitter
Del på linkedin
Del på Linkdin
Del på email
Del på Mail

Skriv en kommentar

Scroll til toppen

Se vores kandidat liste for