Udskyd store anlægsplaner

Af: Nuummi Inuit Ataqatigiits formand, Leif Saandvig Immanuelsen

Udskyd store anlægsplaner

Nuummi Inuit Ataqatigiit vil på det kraftigste ytre sin modstand om at sælge 33 % af Royal Greenland.

Vi anser frasalg af vores fælles ejendom er en konsekvens af tankeløshed og vi anser et salg som fuldstændig unødvendig.

Nuummi Inuit Ataqatigiit mener at frasalg af 33 % vil medføre at indflydelse om udbetaling af udbytte til landskassen vil blive væsentligt reduceret, samtidig med mener vi at nedgang i udbytte ved frasalg vil medføre at landets lavindkomstgruppe, der i forvejen lever under hårde levevilkår, yderligere kan få forværret deres vilkår.

I løbet af de sidste 5 år har Royal Greenland udbetalt samlet udbytte på 500 mio. kr. til landskassen og når 33 % af koncernen bliver solgt vil lignende ikke vil kunne ske og det kan vi under ingen omstændigheder acceptere.

Vi anser at man i stedet bør rette fokus på forringelser af sundhedsforhold som sker i alt for mange af landets byer, som vitterligt kan betegnes som ringeagtelse af borgernes liv. Derfor mener vi at de store anlægsplaner, som nu tilsyneladende vil afstedkomme et frasalg af 33 % af Royal Greenlands værdi, bør udskydes.

DEL:

Del på facebook
Del på Facebook
Del på twitter
Del på Twitter
Del på linkedin
Del på Linkdin
Del på email
Del på Mail

Skriv en kommentar

Scroll til toppen

Se vores kandidat liste for