Inuit Ataqatigiit er ikke længere med i forhandlingerne om Finansloven 2021

Inuit Ataqatigiit er ikke længere med i forhandlingerne om Finansloven 2021

Den 23. November blev Inuit Ataqatigiit indkaldt af Naalakkersuisoq for Finanser til forhandlinger om Finansloven 2021 for anden gang.

Fra Inuit Ataqatigiit havde vi under forhandlingerne taget udgangspunkt i, at man via dialog skal fremme velfærden især for lav- og mellemindkomstgruppernes daglige kår.

Under forhandlingerne fik vi et budskab fra Naalakkersuisoq for Finanser, at koalitionspartierne ikke ønsker, at gå os i møde på det oplæg vi har fremlagt. Det ærger os, at man ikke har være kompromisvellige, men dette beviser blot, at koalitionspartierne ikke har den galoperende ulighed i samfundet, som førsteprioritet.

Vi har bl.a. lavet følgende oplæg til velfærdsforbedringer: Bedre vilkår til de ældre, tilbagerulning af sidste års afgiftspakke, forbedring af pædagogernes vilkår, kommunerne ikke rammes skævt via bloktilskuddet og at sundhedsvæsnet ikke får dårligere vilkår end i dag.

Det er ærgeligt, at man ikke fra koalitionspartiernes side har villet give sig på disse oplæg, selvom det drejer sig om befolkningens hverdag. Ved siden af disse oplæg til løft af daglidagen har vi ellers tilbudt, at komme med forslag på hvordan disse kan finansieres bl.a. via reformering af centraladministrationen. Og har også til det sidste prøvet, at finde kompromisser, da man skal kunne give og ofre under forhandlinger.

Jeg vil på vegne af Inuit Ataqatigiit fastslå, at vi fortsat vil kæmpe for, at løfte velfærden.Og til slut takke for, at vi havde mulighed for, at deltage i forhandlingerne. Til trods for, at koalitionspartierne har sat et kæp i hjulet for en ellers kompromisvellig Naalakkersuisoq.

Med venlig hilsen

Formand for Inuit Ataqatigiit

Múte Bourup Egede

DEL:

Del på facebook
Del på Facebook
Del på twitter
Del på Twitter
Del på linkedin
Del på Linkdin
Del på email
Del på Mail

Skriv en kommentar

Scroll til toppen

Se vores kandidat liste for