Ærgeligt og pinligt

Af: Mimi Karlsen, næstfm. & Sofia Geisler, medl., Udenrigs- og Sikkerhedspolitisk Udvalg

Ærgeligt og pinligt

Inuit Ataqatigiits medlemmer af Udenrigs- og Sikkerhedspolitisk Udvalg støtter op omkring udvalgsformandens beklagelse og ærgrelse over, at udvalget ikke fik mulighed for at mødes den danske Udenrigsminister.

Inuit Ataqatigiit har i flere omgange understreget vigtigheden af et udenrigs- og sikkerhedspolitik, som alle partier her i landet står bag. For alternativet vil være, at det er alle andre end Grønland, der styrer udviklingen inden for udenrigs- og sikkerhedspolitikken, og det kan vi ikke altid tage for givet, at det vil være til gavn for Grønland.

Derfor er det for os en stor ærgrelse, at Naalakkersuit ikke fik orienteret udvalget i tide, og fik planlagt mødet i rette tid. Det er ikke andet end pinligt, at især Inatsisartut´s udvalg, men også det politiske system her i landet, bliver sat i dårligt lys i offentligheden. Det er dybt beklageligt.

For en god ordens skyld skal vi gøre opmærksom på, at vi blev informeret om Udenrigsministerens besøg i Grønland et par dage før Udenrigsministerens ankomst, og da var flertallet af udvalgets medlemmer allerede optaget af andre møder uden for Nuuk, hvilket gør, at det ikke blev muligt at være fysisk tilstede i Nuuk, hvilket er en forudsætning for at kunne mødes med Udenrigsministeren.

Naalakkersuisoq for Udenrigsanliggender og Energiområdet må fortæller os, hvor længe Departementet har kendt til Udenrigsministerens besøg, og hvorfor Udvalget først blev gjort bekendt med det et par dage før ankomsten.

DEL:

Del på facebook
Del på Facebook
Del på twitter
Del på Twitter
Del på linkedin
Del på Linkdin
Del på email
Del på Mail

Skriv en kommentar

Scroll til toppen

Se vores kandidat liste for