Vedr. Skole- og Uddannelsesreformen

Af : Peter Olsen & Sofia Geisler, Inuit Ataqatigiit Inatsisartuni

Vedr. Skole- og Uddannelsesreformen

Undertegnede, der er Inuit Ataqatigiits medlemmer af Udvalget for Uddannelse, Kultur & Kirke, har overfor udvalget meddelt, at vi henstiller at arbejde med reformen af skole- og uddannelse, der indtil videre er foregået over snart to valgperioder indstilles, og at kræfterne herefter skal bruges på at rette op på forhold i folkeskolen, der samtidigt skal gøre skolen stærkere end den er i dag. Ved ikke at handle nu er vi med til at acceptere, at alt alt for mange børn ikke kommer videre i uddannelsessystemet, og der er ingen tvivl om, at tiden er inde til sætte ind overfor driften af folkeskolen.

Arbejdet med reformen har nu været igang nu i snart to valgperioder. I alt den tid oplever vi at forslag der vedrører folkeskolen bliver stoppet, og henvist til den igangværende reformarbejde. Det har medført, at det i flere år ikke har været muligt i Inatsisartut at få en indgående og en nødvendig debat om folkeskolen, der indtil videre er blevet evalueret en enkelt gang. Samtidig må vi desværre konstatere, at rigtig mange unge mennesker ikke kommer videre i uddannelsessystemet.

Tiden er ikke brugt på en indgående og nødvendig debat om den lovgivningsmæssige ramme og kommunernes drift af folkeskolen. Ressourcerne er i stedet anvendt på en fremtidig reformarbejde, og alt imens har dette medført store omkostninger for hele samfundet.

Lad resultatet af arbejdsgruppernes arbejde komme folkeskolen til nytte allerede nu. Vi ved hvilke forbedringsmuligheder evalueringen fra 2015 pegede på, og det behøver vi ikke at vente på at få implementeret til en reform engang i fremtiden. Det vil være på sin plads, at evalueringen fra 2015 bliver fulgt op af en anden.

Folkeskolen er med til at skabe fundament for et stærkt folk. Folkeskolen skal skabe fundament for et selvstændigt liv med de forudsætninger som den enkelte besidder. Folkeskolen er det sted, som er med til at skabe fundament for et fast indkomst i voksenalderen.

Med venlig hilsen

Peter Olsen                                     Sofia Geisler

DEL:

Del på facebook
Del på Facebook
Del på twitter
Del på Twitter
Del på linkedin
Del på Linkdin
Del på email
Del på Mail

Skriv en kommentar

Scroll til toppen

Se vores kandidat liste for