Inuit Ataqatigiit fremsætter kritik ud fra det vi kan læse

Af: Aqqaluaq B. Egede, Politisk Næstformand

Inuit Ataqatigiit fremsætter kritik ud fra det vi kan læse

Vi har læst det af Naalakkersuisut fremsatte forslag om Finanslov. Derfor fremsætter Inuit Ataqatigiit kritikpunkter om emner vi sætter spørgsmålstegn ved, for disse er alarmerende. Jeg er forbavset over, at mindretals Naalakkersuisuts vigtigste forhandler om Inatsisartuts finanslovsforslag, Vittus Qujaukitsoq nu melder ud, om at Inuit Ataqatigiit ikke har læst forslaget.

Vi har efter gennemlæsning af forslaget til Inatsisartuts Finanslov konstateret, at landets økonomi står i en yderst sårbar situation.

For hvis økonomien var sund, så ville Vittus Qujaukitsoq ikke deltage med de hænder der nu stikker dybt ind i befolkningens lommer ved at hæve både priser og afgifter.

Der kan ikke herske tvivl om, at dette Naalakkersuisut nu går målrettet efter at nedbringe befolkningens betalingsevne. Naalakkersuisoq for Finanser skal ikke forsøge at udøve sit hverv gemt i en skygge.

Jeg har flere gange samarbejdet om at skabe Inatsisartuts finanslove og kan jeg sige, at jeg meget er overrasket over det man lægger frem nu. Til trods for at vi arbejder hårdt for at forbedre folks levevilkår, så præsenterer Naalakkersuisut et forslag om at svække velfærden i samfundet.

Jeg kan under ingen omstændigheder acceptere Naalakkersuisoq for Finansers løgnagtige påstand om, at Inuit Ataqatigiit ikke har læst Finanslovsforslaget.

Hvis det kræves, så kan vi lægge frem hvilke forslag til forringelser af levevilkår Naalakkersuisut nu søger Inatsisartut. For det tangerer en gyser.

Landets økonomi har nu en retning der vil skade befolkningens levevilkår. Efter at koalitionen med stor munterhed i Inatsisartut har godkendt anlægsudgifter til flere milliarder kroner, så skal de selvsamme medlemmer nu til at træffe beslutninger som ikke just vil ende i hurraråb. Dette vil alle samfundets borgere mærke, idet priser og afgifter nu skal til at gøre indhug i vores privatøkonomi, for hvis ikke det sker, så må koalitionen til at skære ned på de eksisterende bevillinger.

I sin iver for at tie Finanslovsforslaget ihjel, så fremstammer Naalakkersuisoq Finanser en udtalelse om, at Inuit Ataqatigiit ikke har læst finanslovsforslaget, hvilket ikke kan siges at være en succes. På vegne af Inuit Ataqatigiit vil jeg sige, at vi er meget parate til at fortælle hvad den af Naalakkersuisut fremsatte forslag til Finanslov indeholder.

Hvorfor har det Naalakkersuisut som på hæderlig vis skal servicere Inatsisartut nu forvandlet sig til en horde af vrede mandater, uanset om de har mindretal eller ej?

Måske tårner problemerne hos koalitionen nu så meget, at Naalakkersuisut nu opfører sig bølleagtigt over for Inatsisartut for at afreagere?

Det koster ingenting at udøve en hæderlig og troværdig regeringsførelse. Det er at vise et menneskeligt ansigt at udøve politik på en hæderlig måde. Det er ikke farligt at anse politikerne som folk der kan samarbejde, i stedet for at betragte dem som modstandere til en fodboldkamp. Dette kan Naalakkersuisoq for Finanser filosofere over inden han skal i seng om aftenen. Inuit Ataqatigiit vil deltage i et samarbejde. Vi skal arbejde for at ændre den nemme måde at hente penge på, nemlig ved at man stikker hænderne ned i folks lommer. Vi har konkrete forslag som vi sagtens kan tale sammen om, uden at nedgøre modparten.

Vi ønsker Naalakkersuisoq for Finanser god arbejdslyst. Gid en Finanslov som alle kan tilslutte sig blive en realitet. Hvis vores gode samarbejde skal genetableres, skal vi opfordre Naalakkersuisut igennem et godt samarbejde realisere dette.

DEL:

Del på facebook
Del på Facebook
Del på twitter
Del på Twitter
Del på linkedin
Del på Linkdin
Del på email
Del på Mail

Skriv en kommentar

Scroll til toppen

Se vores kandidat liste for