Vi siger stort tak til Kalistat Lund for et godt samarbejde

Kalistat Lund har nu meddelt at han vender tilbage til sit arbejde som SAR helikopterpilot på fuld tid. Vi vil fra Inuit Ataqatigiit sige et stort tak til et menneske som er grundig, hårdtarbejdende og dedikeret.

Vi har haft et godt, tæt samarbejde og med fuldt tiltro arbejdet med ham siden valget i 2014. Da han er grundig og arbjedssom person har vi altid været sikre på at hans udtalelser er velbegrundet og velovervejet.

Kalista Lund vil blive savnet i Inuit Ataqatigiits Inatsisartutgruppe, og vi vil gerne sige tak for det politiske og personlige samarbejde. Vi har en dyb forståelse for, at han i kraft af sin virke som SAR helikopterpilot skal dedikere tid og kræfter i sin profesion for at kunne beholde sin autorisation.

Ved Kalistat Lunds udtræden genindtræder Múte Bourup Egede fra sin orlov i Inatsisartut.  Múte B. Egede kan således som som organisatorisk næstformand føre ordet i Inatsisartut. Samtidig er Kelly Berthelsen ikke længere suppleant og har nu fast sæde i Inatsisartut.  Múte B. Egede fortsætter som Naalakkersuisutmedlem.

Vi vil fra Inuit Ataqatigiit gruppe bestræbe os på at efterleve Kalistats store indsats i anlægs- og rådstofsområdet, ikke mindst i forhold til hans dedikation i forhold til infrastruktur, uran samt fårehold.

Citat af Kalistat Lund:

”Vi må ikke miste kontrollen over vores egen udvikling (…) Grønland skal styres af grønlændere, ikke af folk udefra – og da slet ikke af store mineselskaber”

Vi ønsker Kalistat Lund al held og lykke og vi er glæde for at han nu får mere tid til sin familie og profession.

 

Mimi Karlsen

Gruppeformand

Inuit Ataqatigiit

DEL

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på Linkdin

Skrev en kommentar

Scroll to Top