Aningaasanut Inatsisissaq siusinnerusukkut isumaqatiginninniutigineqartalerli – Kissaat Inuit Ataqatigiit Inatsisartut gruppiannit

Aningaasanut Inatsisissaq siusinnerusukkut isumaqatiginninniutigineqartalerli

Kissaat Inuit Ataqatigiit Inatsisartut gruppiannit

 2024-mut Naalakkersuisut Aningaasanut Inatsisissatut Siunnersuutaat marlunngormat tamanut saqqummiuneqarpoq. Pisarneq malillugu aatsaat septembarip naanerani Aningaasaqarnermut Naalakkersuisup partiillu akornanni isumaqatigiinniutigineqalissaaq – Inatsisartut siullermeerlugu oqaluuserereerpassuk.

  • Kissaatigaarput aningaasanut inatsisissaq pillugu tunngaviusumik oqallineq septembarip aallartinnerani pisalissasoq. Kissaatigaarputtaaq oqallinneq taanna Inatsisartuni ingerlanneqartassasoq. Tassanilu partit aningaasaqarneq pillugu oqaaseqartartuisa partiip kissaatai aamma piumasaqaatai saqqummiutissagaat.
  • Aappariit utoqqalinersiutillit aamma siusinaaartumik pensionisallit imminut pilersuisussaatitaanerisa atorunnaarsinneqarnissaanut qilanaarpugut.
  • Qitiutillugt oqalliseqataaffigalugit, isumaqatiginninniutigalugit aalajangersaaqataaffigissassatta ilagissavaat aningaasanik annertusaanissaq, Landskarsip isertitassaannik amerlisaanissaq inuussutissarsiutitigut inerisaanikkut.
  • Aaqqissuusseqqinnissat pisariaqavissut ilusilivillugillu aalajangersaaviginissaannut piffissanngorportaaq.

Asii Chemnitz Narup

Anigaasanut Oqaaseqartartoq

DEL

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på Linkdin

Skrev en kommentar

Scroll to Top