Inimik ataatsimiiffissanik attartorneqarsinnaasunik matusineq pissusissamisuunngilaq.

Maani Ilulissani Inuit Ataqatigiit peqatigiiffittut ingerlaniarnitsinni assut inimik ataatsimiiffiusinnaasumik amigaateqarpugut, meeqqat atuarfiini marluusuni politikkimut tunngasuummat ataatsimiinnernut attartorneqarsinnaajunnaarsimapput, tamanna akuersaarneqarsinnaanngilaq. Innuttaasunut tamanut ammasumik ataatsimiisitsinissaq periarfissaanngilaq, tamannalu kikkut tamarmik oqartussaaqataanerannut mattussinertut oqaatigineqartariaqarluni.

Taamatullu Majoriaq attartorneqarsinnaajunnasrsimalluni, kommunip kisimi atorsinnaalersimalluni.

Sermermiuni ineeqqaat attartorneqarsinnaapput, Ilulissani peqatigiiffippassuit “paggatassaattut” oqaatigineqarsinnaasumik.

Qulaani assersuutit paatsoornermik tunngaveqarsoraarput.

Kulturikkut ingerlatsineq sunngiffimmilu sammisassaqartitsinermi inatsimmi siunertat pingaarnersaannut ilaammat “tamat oqartussaaqataanerannik paasinnittaatsimik innuttaaqataalluarnermillu siuarsaanissamik…”

Taamaattumik Kommunep ingerlataani init ataatasimiiffiiusinnaasunut matoqqatitsinerat unitsinneqartariaqarpoq, illuatungaatigullu tamat oqartussaaqataanermut siuarsaanermik ingerlatsinerusariaqarluni.

Aamma paasivarput Qeqqata Kommuneani meeqqat atuarfiini attartorniaraanni akiliisitsisalersimasut

Inussiarnersumik inuulluaqqusillunga

Lis Møller
Ilulissani Inuit Ataqatigiit
mobil 546716

DEL:

Share on facebook
Del på Facebook
Share on twitter
Del på Twitter
Share on linkedin
Del på Linkdin
Share on email
Del på Mail

Skriv en kommentar

Scroll to Top