Peqqinnissaqarfimmi sulisut illersorneqarlik

Peqqissaasut kattuffiata tusagassiuutinut ernumassutiminnut nalunaarutaat tamakkiisumik taperserparput. Ajutoorujussuassaagut peqqinnissaqarfimmi sulisuvut minnerunngitsumillu napparsimasut, pingaartumik peruluttut aamma napparsimalertissagutsigit. Soorunami pinngitsoorsinnaagunanngilarput immikkorluinnaq piginnaasallit utaqqisinnaanngitsumik suliassaqarnerini, ingerlaannaq sulisariaqarnissaat. Taamaattorli sulisut napparsimasullu akornanni nalinginnaasumik suliaqartussat allatulli ullut tallimat mattusimagallartariaqarnissaat pisariaqarpoq. Ullumikkut tunillatsittut ikittuaraaffiini tulluusimaarluta inissisimavugut. Siuttuvullu tamatuminnga qujaffissaraavut. Taamaattorli qallunaat nunaanni tuniluunnerup annertusiartoqqilernerani mianersornerusariaqarpugut. Nunatta matuniarneqannginnera paasinarpoq, aningaasarsiornikkut allatigullu pissutsit killilerneqannginnissaat pisariaqarmat. Taamaattorli nalunaarusiap imaata, tassalu immikkut ilisimasallit immikkut akuerineqartarnerata “atornerlunneqannginnissa” sakkortuumik kaammattutigerusupparput. Peqqinnissaqarfimmi sulisuvut, pingaartumik sinerissami amerlasuunik sulisoqarfiunngitsumi, nappaalalissagaluarpata sulisussaaleqisorujussuussaagut, tamannalu killiffigerusunnanngeqaaq. Taamaammat Naalakkersuisoq, Nakorsaaneqarfillu piaartumik iliuuseqarnissaannik piumasaqarfigaarput.

All.: Stine Egede, Inuit Ataqatigiit Inatsisartuni Peqqinnissaq pillugu oqaaseqartartoq

DEL:

Share on facebook
Del på Facebook
Share on twitter
Del på Twitter
Share on linkedin
Del på Linkdin
Share on email
Del på Mail

Skriv en kommentar

Scroll to Top

Kommuninut qiningassanngortittut allattorsimaffiat