Ikorfartorneqartariallit salliutillugit aningaasanik aqutsisoqanngilaq

Allattoq: Bendt B. Kristiansen, Inuit Ataqatigiit, Avannaata Kommunia

Ikorfartorneqartariallit salliutillugit aningaasanik aqutsisoqanngilaq

TILIOQ qujanaq, Qaanaami nunaqarfiinilu pissutsit taamaattussaannartut isingineqalersimasullusooq qaqilerneqarmata. Innarluutillit atungaat, meeqqat inuusuttullu immikkut pisariaqartitsisut, pittaasumik sullinneqannginneq, pisortat tikikkuminaassusaat nalunaarusiamilu taakkartorneqartut allat ersarilluinnartumik qulaajarneqarnerannut qujanaq.

Ukiuni kingullerni kommunip aningaasanik missingersuusiortarnermini ikorfartortariaqarnerusunut aningaasaliissutinik naammattunik illikartitsisarsimannginnera nalunaarusiami takuneqarsinnaavoq.

Isumaqarnarpoq kommunimi ilaqutariinnut, meeqqanut inuusuttunullu, meeqqallu atungaasa pittanngorsaavigineqarnissaannik suliniuteqartutut saqqummilaarniartarnerup nalaani suliat naammattumik uummateqarluni suliarineqartarsimanngittut.

Inuttut ataasiakkaatut pisinnaatitaaffiit kialluunniit atorsinnaasariaqarpai, innarluutiliunguni meeraanguniluunniit immikkut pisariaqartitsisoq, taakkununngalu Avannaata Kommuniani sumiginnaavugut. Innuttaasut aningaasaataannik aqutsinermi pikkorinnerusariaqarpugut, inuillu pisariaqartitsisut salliutillugit missingersuusiornerit ingerlanneqartariaqarput, asfalt-ilerngusaannersuaq kingullinngorlugu! Ukioq 2021-mut missingersuusiorneq aallartereerpoq, Avannaata Kommuniani siuttuusut Inuit Ataqatigiinnit kaammattorusunnarput innuttarisagut ikorfartortariaqarnerusut salliutillugit missingersuutit 2021-mut inississussagingut, asfalt-iterinersuaq kingullinnguutsilaarlutingu, taamaassappat Siumup missingersuutit 2021-mut akisussaaqataajumaarnerput naatsorsuutigiumaarpaa.

DEL

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på Linkdin

Skrev en kommentar

Scroll to Top