Akissut erseqqissoq piumavarput

All.: Sofia Geisler // Stine Egede, Inuit Ataqatigiit Inatsisartut

Akissut erseqqissoq piumavarput

Peqqissutsimut Naalakkersuisoq, Anna Wangenheim, julip ingerlanerani oqaaseqarpoq kræft pillugu pilersaarut ukiaanerani Inatsisartut ataatsimiinneranni Naalakkersuisut saqqummutissagaat. Takusinnaasagut naapertorlugit oqaluuserineqartoq oqaluuserisassanut Naalakkersuisuniit ilanngunneqarsimanngilaq, naatsorsuutigilluinnarparpulli 2019-imi Inatsisartut aalajangigaat taanna pillugu Naalakkersuisut iliuuseqarnermik malitseqartitsinissaat.

Tassami Inatsisartut 2019-imi upernaakkut ataatsimiinnerminni isumaqatigiissutigaat Naalakkersuisut peqquneqassasut kræftimik nappaateqarnerup paasineqarnerata kingorna ullut 28-t qaangiutsinnagit kræfteqartut katsorsarneqarnissamut pilersaarusiuunneqartarnissaannut periarfissanik misissuinissamut. Aammalu kræftimik eqqugaasimalluni paasineqarnermiit sivisunerpaamik ullut 30-t qaangiutsinnaagit katsorsarneqarnissamut neqerooruteqartoqarsinnaaneranik misissuisssasut. Naalakkersuisut akisussaaffigivaat Inatsisartut aalajangigaannik piviusunngortitsissallutik, taamaattumillu Naalakkersuisut aperissavagut pisussaaffitsik naapertorlugu aammalu neriorsuutigeriikkamittuut oqaluuserisassap ukiaanerani ataatsimiinnissamut ikkunneqarsimannginnera sumik patsiseqarnersoq.

DEL

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på Linkdin

Skrev en kommentar

Scroll to Top