Ilinniartitaanerup iluarsartuuteqqinniarnera unittuuissorami?

All.: Sofia Geisler // Peter Olsen, ilaasortat, Ilinniartitaanermut, Kultureqanermut, Ilageqqanermullu Ataatsimiititaliaq

Ilinniartitaanerup iluarsartuuteqqinniarnera unittuuissorami?

Ukiaanerani Inatsisartut ataatsimiinneranni ilinniartitaanerup iluarsartuunneqarnissaanut tunngasut Naalakkersuisunit saqqummiunneqarnissaat takusinnaanngilarput pilersaarutaasoq. Tamanna Inuit Ataqatigiinniit ima paasivarput politikkikkut suliassanngortitassamik Naalakkersuisut suli piariigaqanngitsut.

Ilinniartitaaneq pillugu iluarsartuusseqqinniarluni sulineq unittuuissorsimanerami?

Taamaassimappat Naalakkersuisut oqaluttuuttariaqarpaatigut qinigaaffiit maannamut marlunngulersut ingerlaneranni sulinerup ingerlanneqartup sumut killinneranik.  

Iluarsartuusseqqinnerli suli ingerlanneqarpat Naalakkersuisoqatigiit Inuit Ataqatigiinniit kaammattoqqikkusuppagut sulinerup tamatuma isummerfigeqqinnissaanut. Sulisinnaasut pigineqartut atorlugit meeqqat atuarfiat ukkatarineqartariaqarpoq, mannalu tikillugu suleqatigiissitaniit saqqummiunneqarsimasut innersuussutit atuuttussanngortinnissaq qulakkeerlugu. Iluarsartuusseqqinnermut atatillugu suliniarnermi maannamut suleqatigiit innersuussutaat meeqqat atuarfiannut ilaqutissanngortinneqarlik. Pitsanngorsaatissat 2015-imi nalilersuinermi tikkuarneqareerput, taakkulu piviusunngortinnissaat utaqqinneqartariaqanngilaq iluarsartuusseqqinnissap siunissami qaquguugaluarnersup piviusunngortinnissaanut.

Inuit Ataqatigiinniit piareersimavugut suliassamik kivitseqataanissamut. Taamaattumik partiit tamarmik tunuliaqutsigaannik meeqqat atuarfiat pillugu isumaqatigiissummik Naalakkersuisoqatigiit aqqutissiuusseqqullugit kammattorpagut.

Inuit Ataqatigiit anguniagaat tassaavoq meeqqat atuarfiat nukittooq, meeqqanut amerlanernut iluatsitsiffiusutut misigisimatitsisoq, taamalu inersimasunngornermi nammineersinnaassutsimik tunngavileeqataanissamut qulakkeerinneqataasoq.

Taamaammat isumaqarpugut iliuuseqarnissaq massakkuussasoq, atuartitsinerup pitsaassusaa eqqarsaatigalugu. Meeqqat atuarfiata ukkatarineqarnissani assut atorfissaqartippaa. Massakkut. Meeqqat arlaqaqisut ukiut 10-it meeqqat atuarfianneereerlutik atuarfik qimattarpaat tassaniissimanertik arlaannaannulluunniit atorsinnaanagu. Tamanna pitsaanngilaq, inunnut ataasiakkaanut pineqartunut inuiaqatigiinnullu.

DEL

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på Linkdin

Skrev en kommentar

Scroll to Top