Ilisimatusarfik kaammattorparput kalaallisut oqalussinnaasumik Rektoritut atorfinitsitseqqullugu

Ilisimatusarfimmi, Ilisimatusarfitsinni nutaamik rektorissarsiortut atorfimmik pilerisaarummi ilaatigut ima allapput:

Kalaallit oqaasiinik ilisimasaqarneq pitsaaquteqassaaq, kisianni piumasaqaataanngilaq.

Kalaallit Nunaata Ilisimatusarfia, ilaatigut aamma taaneqartartoq naggueqatigiit Inuit ilisimatusarfituarsuanni pisortassamik atorfinitsitsiniarnermi piumasaqaataanngilaq pisortassap kalaallisut oqalussinnaanissaa. Tamanna assut akueriuminaappoq. Uagut nunatsinni, uagut ilisimatusarfitsinni, uagut inuusuttatta ilisimatusarfissaanni soorunami pisortaq kalaallisoorsinnaasariaqarpoq.

Sumi nunami allami ilisimatusarfimmi pisortaq nunap oqaasiiinik oqalunnginnami? Danskit universitet-ianni rektorit tamarmik danskisut oqaasiliupput aamma tuluit nunaanni – aamma nunatsinni taamaassaaq.
Ilisimatusarfik tassaammat nunatsinni ilisimatuussutsimik qaffassaasussaq, nunatsinni naleqartitatsinnik aammalu oqaluttuarisaanitsinnik ilisimasaqarfiusussaq soorunami pingaaruteqarpoq pisortassap kalaallisut paasinnillunilu oqalussinnaanissaa.

Ilisimatusarfiup kalaallisuinnaq ingerlannissaa pinngilara, pingaartipparalu tuluit oqaasii danskillu oqaasii pisinnaasaqarfigineqartariaqartut. Pingaartipparali pisortap kalaallisut oqalussinnaanissaa.

Kalaallisut oqaatsitta pingaartinneqartuarnissaat, nukittunissaat ineriartortittuarnissaallu Ilisimatusarfiup aamma pisussaaffigai.

Taamaammat isornartoqartippara Ilisimatusarfitsinni pisortassap kalaallisut oqalussinnaannissaanik piumasaqaateqartoqannginnera.

Mimi Karlsen, Inuit Ataqatigiit

DEL:

Share on facebook
Del på Facebook
Share on twitter
Del på Twitter
Share on linkedin
Del på Linkdin
Share on email
Del på Mail

Skriv en kommentar

Scroll to Top

Kommuninut qiningassanngortittut allattorsimaffiat