Vi skal debattere ungdomsarbejdsløshed

Inuusuttut Ataqatigiit har været debat aktører i debatten om problematikken om ungdomsarbejdsløshed siden årsskiftet.

Inuusuttut Ataqatigiit har været ude på kysten og debattere problemet med ungdomsarbejdsløsheden. Vi har hørt hvad de unge mennesker oplever, når de mister forbindelsen til arbejdsmarkedet.  Ungdomsarbejdsløsheden har været drøftet i bestyrelsen i længere tid. Tallene fra Grønlands Statistik for august viser omkring 46 procent af de arbejdssøgende var 18-34 årige. Dette signal er dybt bekymrende og kræver politisk handling.

Uddannelse eller arbejde
Inuusuttut Ataqatigiit har kigget på Naalakkersuisut beskæftigelsesstrategi for 2014-2017, hvor vi mener at ambitionsniveauet kunne have været højere end bare snakke om at fordoble optagelsestallet til Piareersarfiit. Vi mener  at der skal meget mere til for at løse problemet. De unge mennesker vi har mødt på kysten, vil gerne have bedre rådgivning og en personlig handlingsplan, så de kan komme i arbejde eller påbegynde en uddannelse. Senest har vi efterlyst at de offentlige instanser samarbejder om at løse problemet.

Vi ønsker at drøfte problematikken med arbejdsmarkedsaktører som SIK ,GA, Naalakkersuisut og Kommunerne da vi mener at ungdomsarbejdsløshed er et samfundsproblem og, bør drøftes af arbejdsgivere, lønmodtagere og politikere.

Inuit Ataqatigiit Kattuffiat

Attavigitigut/kontakt os

Imaneq 2
Telfon: (+299) 329888
Fax: (+299) 323232
Aningaaq: http://ia.gl
Email: ia@ia.gl