URAN – NEJ TAK!

Inuit Ataqatigiit siger nej tak til brydning af URAN i Grønland

Inuit Ataqatigiit siger nej tak til brydning af URAN i Grønland med disse begrundelser:

I vores land leves der med fangst, fiskeri og landbrug.

Vi er altid glade for, at vores land er forureningsfrit.

I byen Narsaq, hvor der planlægges brydning af URAN, er der et vandreservoir tæt på, fiskefabrik og slagteri. Brydningen af URAN ligger kun 6 kilometer fra byen, og vi frygter derfor, at byen kan ødelægges af stråling og derfor kan nedlægges som by, og derfor siger vi nej til URAN!

Hvem ønsker dette?

Man kan aldrig sammenligne penge med mennesker.

At mennesker, dyr og miljø vil rammes hård af stråling fra radioaktivitet kan der ikke sættes tvivl om, og dette vil derfor blive meget dyrere for samfundet i sidste ende.

Vi er imod brydning af URAN og andre skadelige stoffer, som kan forurene og dermed skade et smukt landskab varigt – Hvor er respekten af menneskerne og naturen fra Koalitionens side?

Inuit Ataqatigiit er derfor stærkt imod planerne med brydning af URAN og ikke mindst i Kuannersuit, som planlægges af koalitionen.

Inuit Ataqatigiit er imod brydning, opsamling og transport af URAN uden for vores land, og hvor mennesker, uanset hvor de er i verden, – dyr, uanset hvor de er i verden, – miljø, uanset hvor de er i verden, – luften, uanset hvor de er i verden kan skades af URAN. Ikke mindst, da mennesker kan skades af strålingerne fra URAN varigt, og dette accepterer vi ikke.

Der er jo ingen, som med sikkerhed kan sige, at dette aldrig vil ske. Koalitionen siger dog det modsatte, og det er, at der ikke vil ske forurening. HVEM HAR LOVET DEM DETTE?

Vi er alle medansvarlige i, at de næstkommende generationer har et godt helbred. Så lad os derfor give dem et rent Grønland, som vores forfædre har gjort mod os.

Det er derfor siger Inuit Ataqatigiit siger: NUL TOLERANCE!

URAN – NEJ TAK!

Formand for Nuummi Inuit Ataqatigiit Tikkili Huusum-Isaksen, mobil: 58 96 34

Inuit Ataqatigiit Kattuffiat

Attavigitigut/kontakt os

Imaneq 2
Telfon: (+299) 329888
Fax: (+299) 323232
Aningaaq: http://ia.gl
Email: ia@ia.gl