Samlet opposition: Udskriv valg

Som samlet opposition udsender vi hermed denne pressemeddelelse, hvor vi vil gøre klart, at vi ikke accepterer den dårlige regeringsførelse vi ser i dag. I Inuit Ataqatigiit, Partii Naleraq, Demokraatit og Partii Inuit mener vi, at det er nok med slingrekurs og intern splittelse i koalitionen. Vores land og befolkning er ikke tjent med, at det er enkelte medlemmer af en regering der leder landet.

De nuværende hændelser i Naalakkersuisut stiller Grønland i en meget uholdbar situation. Gennem pressen har vi hørt og set, at to medlemmer af Inatsisartut og partiet Siumut vil stemme imod finanslovsforslaget for 2015.

Endnu mere overraskende er det, at Naalakkersuisoq for Fiskeri har meddelt, at han er imod de afgifter på fisk, som Naalakkersuisoq for Finanser ellers har fremlagt med finanslovsforslaget. Begrundelsen, at det med finansloven ikke skal være hensigten at hente indtægter fra fiskerne og at dette ikke er besluttet, og at han ikke er vidende om, at der er nedsat en arbejdsgruppe som skal se på dette. Et ansvarligt medlem af Naalakkersuisut kan ikke udvise så lidt viden om hvad der sker på hans eget ressortområde.

Endvidere har Naalakkersuisoq for Sundhed meddelt, at han er imod den udligningsordning mellem kommunerne som er valgt af Naalakkersuisut. Det står dermed klokkeklart, at Naalakkersuisut ikke er samlet. Det er efterhånden blevet dette Naalakkersuisuts kendetegn at melde ud, at de ikke at kan samle sig. Det er ikke en acceptabel måde at lede vores land og vores samfund.

Naalakkersuisut har ikke noget parlamentarisk grundlag. Det er på tide, at landet ledes rigtigt og ansvarligt. Vi er nødt til at kræve, at Inatsisartut indkaldes til ekstraordinært møde. Formanden for Naalakkersuisut må udskrive valg, så landet kan ledes ansvarligt og stabilt.

Undertegnede oppositionspartier vil med denne meddelelse sige klart, at det skal være slut med dårlig regeringsledelse og kraftigt opfordre til handling fra de ansvarlige.

 

Sara Olsvig, Inuit Ataqatigiit
Hans Enoksen, Partii Naleraq
Andreas Uldum, Demokraatit
Nikku Olsen, Partii Inuit

Inuit Ataqatigiit Kattuffiat

Attavigitigut/kontakt os

Imaneq 2
Telfon: (+299) 329888
Fax: (+299) 323232
Aningaaq: http://ia.gl
Email: ia@ia.gl