Kommunerne og Naalakkersuisut må finde en løsning

Efter INI A/S’ annoncering om de beboere der bliver smidt ud af genhusningsboliger, må kommunerne og Naalakkersuisut gå i dialog og finde en løsning for de borgere der står uden tag over hovedet.

Årsager til hjemløshed er mange
Når en person kommer ud i hjemløshed, er det normalt et resultat af flere begivenheder, som personen ikke selv har megen indflydelse på. Det kunne vi læse i rapporten om hjemløshed der udkom sidste sommer.

Mange personer eller husstande havde meget ofte haft et normalt liv med egen bolig i mange år, men begivenheder som fx arbejdsløshed, skilsmisse, dødsfald i familien eller sygdom havde bragt dem ud i hjemløshed.

Bør hjælpes til en bedre tilværelse
Alkohol og stofmisbrug var også en årsag til hjemløshed, men i flere tilfælde var alkoholen dog mere en følge af andre forhold og et forsøg på at dulme en umulig situation; taget alt dette i betragtning bør de personer hjælpes til en bedre til-værelse; end at blive smidt på gaden.

Frygter at udvandringen vil stige
“Jeg er bekymret for den nye situation; jeg frygter at udvandringen til Danmark vil stige og at vi får flere hjemløse på landsplan. Og disse forhold vil på ingen måde styrke samfundet og de enkelte borgere der bliver berørt af det her. Jeg er især bekymret for Nuuk hvor der i forvejen er mange hjemløse; og de kan altså ikke blive henvist til det private boligmarked. Det er absurd.”

Medlem af Inatsisartut og Familieudvalget Juliane Henningsen, mobil 48 81 48

 

 

Inuit Ataqatigiit Kattuffiat

Attavigitigut/kontakt os

Imaneq 2
Telfon: (+299) 329888
Fax: (+299) 323232
Aningaaq: http://ia.gl
Email: ia@ia.gl