Koalitionen mangler vilje til at sætte sig ind i andres forslag

Inuit Ataqatigiit ærgrer sig over at koalitionens manglende vilje til at sætte sig ind i andres forslag. Og vi efterlyser en større respekt for magtens 3-deling. Som det er nu, agerer koalitionens medlemmer i Inatsisartut blot nikkedukker for Naalakkersuisut.

 

Koalitionen lukker for diskussioner

Siden valget i 2013 har det stået klart, at koalitionen alene anser demokratiet som et spørgsmål om hvem der har flest stemmer i Inatsisartut. Og det har ligget koalitionen meget på sinde at kunne demonstrere deres magt ved gentagne gange at bruge sit flertal til at lukke for diskussioner. Inuit Ataqatigiit har flere gange siddet med en fornemmelse af, at den politiske debat er død. Tilbage er kun tom magtdemonstration, der ikke fremmer tilliden mellem politikere og befolkningen og som ikke giver nogle varige løsninger på de store udfordringer vi alle står overfor – uanset hvilket parti vi tilhører. Vi er alle en del af det grønlandske samfund – og i krisetider bliver vi alle ramt.

 

Tonen bliver grovere og grovere

Tonen i svarnotater fra Naalakkersuisut bliver grovere og grovere. Oppositionens forslag misforstås bevidst og beskyldes for at fremme korruption elle direkte ødelægge landets udvikling. Der er ikke tale om velunderbyggede argumenter, men om vred retorik der kun har til formål at nedgøre. Denne kedelige tone er ikke befordrende for et konstruktivt samarbejde mellem Inatsisartut og Naalakkersuisut.

 

Oppositionens forslag vil man ikke lytte til

Desværre følger koalitionens medlemmer af Inatsisartut trop med Naalakkersui-sut. Forslag fra oppositionen misforstås. Enten bevidst eller fordi koalitionen ikke sætter sig ordentligt ind i forslagene. Udvalgsarbejdet er stærkt præget af koalitionens mission om at få deres planer igennem, uanset om der måtte være spørgsmål fra oppositionen eller ej. Koalitionens medlemmer i Inatsisartut lader hånt om det styrkeforhold der burde være mellem Naalakkersuisut og Inatsisar-tut. Inatsisartut er reduceret til Naalakkersuisuts skødehund. Oppositionens ønsker om at indhente oplysninger, mødes med organisationer og afholde ud-valgsmøder bliver ignoreret. Det er trættende og det giver demokratiet vans-kelige kår.

 

Forpligtet til at lytte til hinanden

Det er ikke nok at opnå valg til Inatsisartut. Det giver ikke en uendelige be-føjelser. Vi er forpligtede til at arbejde for befolkningen – også for dem der ikke har stemt på os. Og vi er forpligtede til at lytte til hinanden – også til dem der tænker anderledes end os.

 

Befolkningen vil have mere samarbejde

Det befolkningen gerne vil have er mere samarbejde. Ingen har gavn af ligegyldige magtkampe og magtdemonstrationer der alene bidrager til at øge kløften mellem partierne og øge mistilliden til os politikere. Nu må det stoppe. Respekten for Inatsisartut må genetableres. Vores opgave er at kvalitetssikre Naalakkersuisuts arbejde. Og der er nok at tage fat på!

 

Inatsisartut medlem Naaja Nathanielsen,
nana@inatsisartut.gl,
mobil: 54 89 81

Inuit Ataqatigiit Kattuffiat

Attavigitigut/kontakt os

Imaneq 2
Telfon: (+299) 329888
Fax: (+299) 323232
Aningaaq: http://ia.gl
Email: ia@ia.gl