Inuusuttut Ataqatigiit: Ungdomsarbejdsløsheden stadigvæk et problem

Inuusuttut Ataqatigiit har i løbet af foråret flere gange påpeget, at ungdomsarbejdsløsheden er en tikkende bombe for vores velfærdssamfund.   

Positiv fremgang, men…

Det seneste arbejdsløshedstal fra august 2014 viser fald på arbejdsløsheden på 181 personer set i forhold til sidste år.
”Det i sig selv, er positivt, men når man nærlæser tallene, så er der noget, at være bekymret over. Inuusuttut Ataqatigiit, er især bekymret over den massive ungdomsarbejdsløshed. Tallene viser os, at ud af de 3.167 arbejdssøgende, så er 1.446 af dem 18-34-årige. Rundt regnet, er det 46 % af de arbejdssøgende og det, er alt for højt. Der er noget rivende galt, når så mange unge mennesker er arbejdsløse, og der må handles straks for at få de unge tilbage til beskæftigelse.”  – Siger formanden for Inuusuttut Ataqatigiit Múte Bourup Egede.

Visionære handlingsplaner må også tages i brug

Inuusuttut Ataqatigiit mener, at handlingsplaner der nu bruges, er blottet for visioner. ”Vi mener, at man går for meget i brandslukningsmode for, at få løst problemet. Det kan godt være, at dette er nødvendigt, men så skal man også lave langsigtede hand-lingsplaner ved siden af.” mener Múte Bourup Egede.

Inuusuttut Ataqatigiit mener, at alle må samarbejde og fokusere på, at løse arbejdsløshedsproblemet som en helhed. ”Vi opfordrer derfor, at Selvstyret, Kommunerne, erhvervslivet og andre relevante aktører sætter sig ned, og sammen finder på konkrete løsninger, der kan løse arbejdsløshedsproblematikken. Især med fokus på de unge arbejdsløse,” opfordrer formanden for Inuusuttut Ataqatigiit.

Kontakt formand for Inussuttut Ataqatigiit Múte B. Egede, mobil: 24 06 09

Inuit Ataqatigiit Kattuffiat

Attavigitigut/kontakt os

Imaneq 2
Telfon: (+299) 329888
Fax: (+299) 323232
Aningaaq: http://ia.gl
Email: ia@ia.gl