Inuit Ataqatigiit vil have Naalakkersuisoq ind på banen

Pressemeddelelse

27. marts 2014

 

Inuit Ataqatigiit vil have Naalakkersuisoq ind på banen

 

Inuit Ataqatigiit vil have Naalakkersuisoq ind på banen

Der har på det seneste været omtale i pressen om skrantende tilstande på A1-afdelingen på Dr. Ingrids Hospital og om at Arbejdstilsynet har udarbejdet en rapport, hvori der er udstedt påbud om at forbedre forholdene markant og hvori man omtaler arbejdsmiljøet for personalet på A1 som ringe.

Inuit Ataqatigiit ser alvorligt på de aktuelle forholde på A1. Psykisk syge udgør en gruppe, der mangler muligheder for at kunne forsvare sig selv, og af den grund mener vi, at det er tvingende nødvendigt at rette op på deres dagligdags forhold. Vi tror på, at tilstandene først bliver bedre når der bliver rettet op på forholdene over hele linjen for såvel personale som indlagte patienter på A1.

Inuit Ataqatigiit kræver på baggrund af den alvorlige situation på A1, at medlemmet af Naalakkersuisut for Sundhed kommer med en redegørelse til Sundhedsudvalget og om hvad han agter at gøre ved kravet om forbedring af forholdene. Såfremt det skal lykkes at løse problemet mener vi, at sagen kræver en realistisk politisk plan, siger Agathe Fontain, som er medlem af udvalget for Inuit Ataqatigiit.

Det er netop baggrunden for at Inuit Ataqatigiit rejser kravet om en redegørelse fra medlemmet af Naalakkersuisut til udvalget.

Kontakt: Agathe Fontain, Inuit Ataqatigiit

Mobil: 484531

Inuit Ataqatigiit Kattuffiat

Attavigitigut/kontakt os

Imaneq 2
Telfon: (+299) 329888
Fax: (+299) 323232
Aningaaq: http://ia.gl
Email: ia@ia.gl